Autocare şi autoturisme cu români, înzăpezite în Bulgaria

Ultima actualizare:

Ora 20.00 Nu mai sunt autovehicule româneşti sau cetăţeni români blocaţi pe drumurile bulgare, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe, pe baza informaţiilor obţinute de Ambasada României la Sofia de la autorităţile de protecţie civilă şi ale administraţiei locale din Bulgaria.Pasagerii autocarului care a rămas la Kavarna sunt cazaţi la un hotel din oraş, hotărârea fiind luată de firma transportatoare. În acelaşi timp, pasagerii unui microbuz care se întorcea spre România au rămas în oraşul Balcik pentru odihnă iar autocarele care mergeau spre Turcia au fost îndrumate, în localitatea Kavarna, să se întoarcă în România sau să folosească rute ocolitoare.

Celelalte autocare, microbuze şi autoturisme blocate pe teritoriul Bulgariei au intrat deja în România.

Vezi aici prognoza meteo

Ora 18.10 Două autocare dintre cele opt înzăpezite în Bulgaria au ajuns deja în România, a declarat comisarului şef Adrian Tobă,de la poliţia de frontieră Constanţa. Acesta a precizat că, de comun acord cu vameşii bulgari, românii trecut graniţa cu utilaje de deszăpezire pentru a debloca şi celelalte autovehicule.

Vezi aici situaţia Drumurilor Naţionale

"Am intrat într-o ţară străină cu acordul colegilor bulgari. Sunt nişte reguli pe care trebuie să le respectăm. Cred că dacă şi în seara asta, datorită relaţiilor şi legăturilor pe care le am cu partea bulgară în zonă, cred că dacă pe o rază de 10-20 km vor fi probleme ne vor lăsa", a declarat  Adrian Tobă, la Antena 3.

Drumul este blocat pe alocuri în judeţul Constanţa. Două utilaje de la armată se deplasează spre vama cu Bulgaria, a precizat Claudiu Palaz, prefectul judeţului Constanţa.

Citeşte şi:Constanţa: Un microbuz şi mai multe autoturisme, blocate în nămeţi

MAE recomandă evitarea deplasărilor în Bulgaria

În urma intervenţiilor Ambasadei României la Sofia, autorităţile de protecţie civilă şi ale administraţiei locale au dispus măsurile necesare pentru deblocarea drumurilor şi sprijinirea autovehiculelor româneşti, însă, din cauza vântului puternic şi ninsorii abundente, activitatea utilajelor de deszăpezire este îngreunată şi se desfăşoară cu dificultate.

"Ambasada României la Sofia este în contact permanent cu şoferii unor autocare şi cu autorităţile locale (prefectură, primărie, protecţia civilă şi Direcţia regională de drumuri)", se precizează în comunicatul.Totodată, MAE atenţionează asupra condiţiilor meteorologice extrem de nefavorabile în partea de est şi nord-est a Bulgariei, declarată de autorităţile bulgare în situaţie excepţională, din cauza ninsorilor abundente şi recomandă să se evite deplasările în această perioadă în zona respectivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net