AUDIO Braşov: Conflictul din Penitenciar ia amploare

Ultima actualizare:

Conducerea Penitenciarului Codlea a dispus efectuarea unei razii, sâmbătă seară. Au fost confiscate 15 telefoane mobile şi a fost „liniştit“ protestul arestaţilor.Cu toate acestea, reporterii „Adevărul de Seară“ au reuşit ieri să contactateze pe mobil doi deţinuţi, care au reuşit să-şi ascundă bine.„Au venit peste noi şi ne-au călcat pe cap. Ne-au lovit la coaste şi la ficat, dar nu se vede nimic, pentru că au ştiut unde să dea. Bănuim că directorul a comandat totul. Dacă ne puteţi ajuta să spuneţi că, în ciuda faptului că am făcut lucruri rele şi de asta am ajuns aici, suntem şi noi oameni, nu suntem animale“, a spus Lucian, deţinutul care ne-a contactat.

Nu au fost bătuţi, ci imobilizaţi

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea spune că tot acest protest a fost o încercare de-a deţinuţilor de a atrage atenţia asupra lor. „Ei se plâng de multe, dacă vă luaţi după ce spun ei veţi obţine o mare tragedie. Dacă sunt nemulţumiţi au posibilitatea să facă plângere la judecătorul delegat. Nu au fost bătuţi, ci imobilizaţi. Am făcut un exerciţiu tactico-aplicativ (tocmai în acest moment, sic! – n.r.), pentru a vedea dacă putem înăbuşi evenimentele negative din partea lor. Deţinuţii au mâncat astăzi. I-am făcut să înţeleagă că protestul prin greva foamei este ilegal“, a spus Dan Rusu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

Fimul evenimentelorReporterii „Adevărul de Seară“ au fost contactaţi telefonic, sâmbătă dimineaţa, de o persoană, care a anunţat că deţinuţii fac greva foamei. La acea vreme, Dan Rusu susţinea că nu cunoaşte nimic de situaţia explozivă din penitenciar.După 5 ore, s-a confirmat oficial faptul că 120 de deţinuţi au refuzat să mănânce. Deţinuţii ne-au declarat ieri că nu renunţă la greva foamei până când se va reveni la regulamentul existent înaintea schimbării din funcţie a fostului director şi că la protest ar lua parte 500 de deţinuţi, nu 120...

Click aici pentru a asculta materialul AUDIO!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net