«Atracţie turistică» în România: fertilizarea ilegală

Citeste tot despre: 

Televiziunea publică germană ZDF a mers pe urmele afacerii ilegale cu ovule în România, plecând de la constatarea că tot mai multe cupluri din Germania, unde donarea de ovule este interzisă, călătoresc în alte state europene pentru a-şi îndeplini dorinţa de avea copii, informează Agerpres.

Un reportaj făcut în România dezvăluie un comerţ înfloritor şi foarte profitabil. Materialul va fi difuzat duminică, 31 ianuarie, în cadrul emisiunii-magazin "ML Mona Lisa".

Pentru realizarea lui, jurnalista Andrea Schreiber a mers sub acoperire în clinici, a discutat cu donatoare românce şi cu două "mijlocitoare", care fac de rost de donatoare în schimbul unui comision.

Afacerea este una profitabilă, din care câştigă în primul rând medicii: cuplurile fără copii le plătesc până la 15.000 de euro, în condiţiile în care donatoarele, care recurg la acest gest din motive economice şi îşi asumă un risc ridicat pentru sănătate, primesc doar între 200 şi 600 de euro.

În plus, donarea de ovule în schimbul unor sume de bani este interzisă în România. Deşi în urma unor raiduri ale poliţiei câteva clinici din Bucureşti au fost închise, afacerea ilegală cu ovule merge mai departe.

CIteşte şi:
Adio bebeluşi în eprubetă!
Femei din România se prostituează în "turismul de fertilitate"

Anastasia, de 24 de ani, studentă la medicină veterinară, a donat deja de trei ori ovule şi a intermediat aceeaşi "afacere" pentru mai multe prietene. Pentru fiecare nouă "clientă", a primit 150 de euro. "Am donat pentru că aveam nevoie de bani", a mărturisit una dintre femei în reportajul ZDF.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1