Aşa îţi faci bucătăria «lună»!

Ultima actualizare:

    Sfaturi pentru curăţenie
Sfaturi pentru curăţenie

Bucătăria este spaţiul de care depinde sănătatea întregii tale familii. Click! îţi spune care sunt locurile cele mai predispuse la apariţia microbilor şi ce măsuri poţi lua pentru a păstra totul în perfectă curăţenie.

Elimină efectele aburilor din timpul gătitului

În timp ce găteşti, aburii pot transporta grăsime şi substanţe ce se vor depune pe toate lucrurile din jur.

E bine ca imediat după ce găteşti să ştergi toate suprafeţele cu o lavetă îmbibată în alcool, pentru a elimina stratul de grăsime şi impurităţi ce s-au depus.

În ceea ce priveşte zona aragazului, aceasta trebuie curăţată şi în timpul gătitului, pentru a preveni întărirea petelor de mâncare.

Spală chiuveta şi vasele la fiecare folosireNu amâna niciodată spălatul vaselor. După o masă copioasă, probabil că spălatul veselei murdare e o corvoadă, însă această responsabilitate poate fi împărţită cu ceilalţi membri ai familiei.

Poţi propune o regulă pentru ca fiecare persoană în parte să spele vasele timp de o săptămână sau puteţi face cu rândul pe zile. De asemenea, puteţi cădea de acord alocând fiecăruia câte o responsabilitate: gătit, aspirat, spălat vase etc.

Spală chiuveta cu dezinfectant cât poţi de des (la 3 zile) şi înlocuieşte buretele de vase de îndată ce observi că şi-a schimbat culoarea iniţială.

simeon stalpnicul png

Prosopul de bucătărie adună mulţi microbi

Studiile au demonstrat faptul că prosopul de bucătărie poartă cei mai mulţi microbi din întreaga casă. O parte dintre aceştia sunt transmişi de către tine în timp ce te ştergi, iar o parte apar din cauza umezelii constante.

În cazul în care foloseşti prosopul şi pentru a şterge diverse suprafeţe sau pentru a apuca vasele fierbinţi, atunci te-ai ales cu un adevărat cuib de microbi.

Înlocuieşte prosopul cu şerveţele sau prosoape de hârtie de unică folosinţă.

image

Atenţie la sursele externe de murdărie!

Cartofii cumpăraţi din piaţă pot purta pe coajă ouă de insecte, furnici şi, bineînţeles, nenumăraţi microbi. Foloseşte un recipient special pentru depozitarea acestora şi evită să cumperi cantităţi mari.

Sacoşele cu care faci piaţa pot fi încărcate cu bacterii luate de pe asfalt sau de pe tarabe. Foloseşte pungi reciclabile, de unică folosinţă, pentru a menţine un mediu cât mai igienic în bucătărie.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net