Aşa arată stâna de 1 miliard de lei

Citeste tot despre: 

Ciobanul Nicolae Ganea (35 de ani) care păstoreşte peste o mie de oi, a devenit, peste noapte, primul baci cu stână ecologică. „Minunea" se află pe un deal din localiatea Pianu de Jos (judeţul Alba) şi deserveşte întreaga comunitate.

Citeşte şi:

Primul hotel pe şine din România - FOTO/VIDEO

Maramureş: Cu Mocăniţa pe Valea Vaserului, în nopţile cu lună plină

Peste 100 de oi au fost omorâte de trăsnet la Petroşani

Am făcut piaţa la miei!

Dacă până acum în zonă nu era curent electric deloc, de sâmbătă, stâna de aici are „curent verde". Cu alte cuvinte, electricitatea necesară funcţionării e obţinută cu ajutorul unor panouri voltaice şi a unei centrale eoliene de mici dimensiuni.

„Turbina eoliană amplasată pe dealul din apropiere are integrat un sistem care permite încărcarea bateriei de acumulatori existente în cadrul sistemului. În aceeaşi baterie este pompată şi energia produsă de panourile fotovoltaice, din faţa stânii, printr-un regulator solar", a explicat inginerul Florin Fleşeriu, reprezentantul firmei care a realizat sistemul. Astfel, pe fiecare lună, cele două surse vor furniza 250-270 kw stânii.

Curentul electric va ajunge la stâna de la Pianu de Jos de la panouri solare şi de la o turbină eoliană


30.000 € a fost investiţia realizată de Consiliul Local Pianu de Jos, Consiliul Judeţean Alba şi Agenţia Locală pentru Energie Alba. Factura la un asemenea consum de curent „normal" ar fi de circa 144 de lei lunar.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1