Ard porcul pe uliţă să se laude cu el - FOTO

Ultima actualizare:
cas
cas

Localnicii din comuna ieşeană Balş îşi scot grăsunii pe uliţa satului ca să le facă felul de Ignat.

Vezi o galerie foto cu tăierea porcului în Cluj, Dolj şi Iaşi


    cas
cas

Oamenii spun că aşa e tradiţia la ei de când se ştiu, acesta fiind un semn al bunăstării. Porcii au fost tăiaţi ieri dimineaţă, fără a fi adormiţi înainte cum cer normele Uniunii Europene, ci aşa cum a rămas de la moşi şi strămoşi: cu cuţitu-n jugulară.

Oamenii spun că în fiecare an respectă tradiţia şi că de Ignat taie cel mai frumos grăsun din bătătură.

Tradiţie de Ignat

La tăierea porcului se obişnuieşte ca bărbaţii să se cinstească cu ţuică fiartă

Pârlirea şi curăţarea

Odată sacrificat, animalul este trecut prin para focului până când şoriciul devine arămiu. Apoi, se freacă cu mălai pentru a deveni mai fraged. Porcului i se face o tăietură în formă de cruce în frunte, după care începe tranşarea.

Tranşarea şi prepararea

Şi la Dolj, bucăţile aburinde încă de carne proaspătă au primit ieri un tratament special cu mirodenii şi baiţ pentru ca în final să fie transformate în preparate dintre cele mai gustoase. Oltenii vor pregăti cârnaţi, jumări, tobă şi alte bunătăţi pentru mesele pe care le vor întinde cu neamurile în zilele de Crăciun.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net