Alex se linişteşte doar când aude vocea mamei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

„Când vii acasă, mami?". Asta o întreabă de fiecare dată, la telefon, micuţul Alex pe Alexandra Rupa, tânăra care l-a pus pe jar pe preşedintele Ecuadorului. Puştiul de şapte ani a vorbit ultima dată cu mama lui chiar înainte de Crăciun. I-a cerut jucării şi să se întoarcă la el.

Tânăra care a pus pe jar inima preşedintelui Ecuadorului, Rafael Correa, îşi sună periodic familia din România din închisoare.

"Ne sună şi ne spune să ne liniştim. Ne-a spus că încă nu i-a fost dată o sentinţă, fiind arestată preventiv. Şi ea şi noi sperăm să fie eliberată", ne-a declarat Ion Rupa, tatăl Alexandrei.

Cel mai mult suferă, însă, micuţul Alex, fiul tinerei. "Cât mai strânge mami bani de casă?", întreabă aproape zilnic micuţul.

"Mi se rupe sufletul când îl văd aşa, mai ales că noi nu o putem suna pe ea şi nu ştim când dă Alexandra un semn de viaţă. Când sună ea şi vorbeşte cu Alex, copilul se mai calmează pentru câteva zile. Parcă se linişteşte când vorbeşte cu mama lui", ne-a povestit tatăl Alexandrei.

Preşedintele ecuadorian, Rafael Correa, a cunoscut-o pe Alexandra la o vizită în penitenciar

simeon stalpnicul png

Ultima oară Alexandra a sunat în ţară înainte de Crăciun, când a vorbit cu toată familia. "A vorbit şi cu mine şi cu sora ei, dar cel mai mult cu Alex. Parcă nu ar mai fi dat drumul la telefon copilul", ne-a spus Ion Rupa.

Alexandra l-a întrebat ce îşi doreşte să-i aducă Moşul, iar răspunsul copilului a fost sfâşietor: "Aş vrea să-mi aducă o placă de snowboard, patine cu rotile şi o maşină cu telecomandă. Şi mai vreau ceva. Să te ajute şi pe tine să strângi mai repede banii de casă şi să te aducă la mine. Mi-e dor de tine, mami", i-a spus micuţul, făcând-o să izbucnească în lacrimi pe mama sa.

Tânăra i-a promis că în curând va fi lângă el, dar tatăl ei spune că situaţia ei e complicată. "Ea e singură acolo. Asta mi se pare şi ciudat, că nu cred că fata mea se ducea singură până în Ecuador. Probabil au mai fost şi alţii şi nu înţeleg de ce doar ea e arestată. Şi mai grav e că nu are decât un avocat din oficiu. Ea e singură acolo", ne-a spus Ion Rupa.

Citeşte mai multe amănunte despre povestea Alexandrei:«Alexandra, vino acasă pentru copilul tău!»Preşedintele Ecuadorului, lăsat fără cuvinte o româncă închisă pentru trafic de droguri

Băieţelul nu poate merge la şcoală

Dacă mama sa nu se întoarce în curând şi mai gravă poate deveni situaţia lui Alex.

„Tatăl i-a pierdut certificatul de naştere. Acum nici tatăl nu ştiu unde e. La divorţ Alex i-a rămas fiicei mele şi doar ea îi poate obţine noi acte", ne-a explicat bărbatul. Fără Alexandra sau fără o împuternicire de la ea, bunicul nu îl poate înscrie pe copil la o grădiniţă.

„Mai grav va fi la toamnă. Copilul împlineşte şapte ani în februarie şi în septembrie va trebui să meargă la şcoală. Fără Alexandra nu îl pot înscrie la nicio şcoală", ne-a spus trist Ion Rupa. Până atunci copilul pare a avea parte de o educaţie bună acasă. Alex ştie deja să citească şi chiar să scrie.

„El deja citeşte pe internet şi deja îmi e foarte greu să îi ascund care este situaţia reală a Alexandrei", ne-a spus în încheiere bărbatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net