Adrian Păunescu a fost doborât de obezitate

Ultima actualizare:

Obezitatea poate fi cauza iniţială a diabetului pe care l-a avut, crede prof. Constantin Dumitrache, de la Institutul de Endocrinologie C. I. Parhon. „Diabetul e ca o furtună: ia în colimator toate organele, de la inimă se duce la ficat, apoi la rinichi, apoi la artere, se pare că el a făcut tot ce se putea întâmpla într-un diabet", a spus prof. Dumitrache pentru Adevărul.

Inima a îmbolnăvit şi rinichii

Specialistul spune că, în cazul diabetului, bolnavii trebuie să dubleze tratamentul cu o dietă strictă, care să menţină glicemia în parametrii normali. „Sunt interzise glucidele şi lipidele, trebuie stat departe de grăsimi şi de sertarul cu dulciuri şi cu făinoase", a spus prof. Dumitrache. Medicul Şerban Brădişteanu a declarat pentru „Adevărul" că poetul a murit din cauză că i-a cedat inima.

Diagnosticul final a fost insuficienţă cardiacă. Specialistul care a stat în ultimele zile lângă poet susţine că diabetul de care suferea Adrian Păunescu de vreo 12 ani i-a îmbolnăvit treptat inima, iar poetul a ajuns să aibă cardiomiopatie dilatată.

„Cardiomiopatia şi inima au îmbolnăvit apoi rinichii, iar pacientul a ajuns să reţină toată apa în organism. Avea peste 50 de litri de lichid. După afirmaţiile lui şi ale soţiei, boala s-a agravat în ultima perioadă, când Adrian Păunescu nu se mai putea mişca. Stătea tot timpul într-un fotoliu, unde şi dormea", a spus doctorul Brădişteanu.

El a mai spus că Adrian Păunescu îl avea ca medic curant pentru diabet pe profesorul Constantin Ionescu - Târgovişte. Specialiştii spun că, dacă un bolnav de diabet este obez, are colesterolul mărit, glicemia mare şi are şi dislipidemie, atunci şansele lui de supravieţuire sunt mai mici.

Obsesia pentru boală şi moarte se regăseşte în versurile poetului

„Tăiaţi-mă de-a lungul şi de-a latul / Şi dumneata, şi ceilalţi doctori, încă, / Apoi să-mi iscăliţi certificatul / Că nu ştiţi boala care mă mănâncă."(Pacient la final de veac)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net