Aceste fetiţe au o singură identitate

Ultima actualizare:

O fetiţă de 9 ani din localitatea dâmboviţeană Vulcana Pandele trăieşte o dublă identitate din cauza unei cifre introduse greşit la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor din Cluj. Mai exact, Ruth Apostoaei are acelaşi CNP cu al altei fetiţe, Ioana Socaciu din Cluj.

Problemele au apărut acum doi ani, însă nu s-au rezolvat nici până în ziua de azi. Mai mult, minora dâmboviţeană nu mai primeşte alocaţie.

„Am fost anunţaţi acum doi ani de zile că alocaţia ei a fost blocată deoarece mai există o persoană cu acelaşi CNP în Cluj. Pe vremea aceea eram acuzaţi că ridicăm alocaţia din două judeţe, Dâmboviţa şi Cluj. Am fost la Direcţia Muncii, iar directoarea a sunat la Cluj şi a constatat că problema era acolo. Pe moment s-a rezolvat, dar problema a reapărut în septembrie anul trecut. Ni s-a spus că totul a pornit în urma implementării noului sistem informatic. Lucrul acesta, dacă nu se va rezolva, va crea probleme în viitor, la eliberarea unor documente", ne-a spus Daniela Apostoaei, mama fetei.

Ioana Socaciu, o fetiţă de numai 9 ani din localitatea Feldioara, judeţul Cluj, nu a primit nici ea alocaţia de peste un an, din cauza faptului că i-a fost greşit Codul Numeric Personal.

Tatăl său, Ioan Socaciu, susţine că nu a mai primit alocaţia din luna noiembrie a anului 2008, deşi certificatul de naştere al fetiţei a fost modificat anul trecut, în luna aprilie.

Bărbatul are un salariu de 250 de lei, fiind lăptar în satul Feldioara şi se descurcă greu cu întreţinerea celor 3 fete, Ioana, Mariana (14 ani) şi Alina (3 ani).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net