8 sfaturi ca să dai bani puţini la cumpărături

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vrei să cumperi produse alimentare ieftine dar de calitate bună? Iată câteva sfaturi pe care este bine să le urmezi atunci când te duci la cumpărături.

La magazin, seara sau dimineaţa

Dis-de-dimineaţă sau seara sunt momentele cele mai indicate pentru cumpărături. Motivul? Magazinul e aproape gol!

Vei avea foarte mult spaţiu de mişcare pentru a compara produsele între ele, pentru a căuta foarte bine şi a alege în voie ce ţi se pare mai potrivit pentru buzunarul tău.

Consultă pliantele!

Nu există zi să nu găseşti în cutia de scrisori pliante care îţi oferă informaţii despre magazine, produse sau oferte. Înainte de a merge la cumpărături, consultă aceste broşuri, află care sunt produsele cele mai ieftine şi unde se găsesc ele.

Cumpără en-gros!

Apă, cafea, sucuri, produse de curăţat sau detergenţi. Poţi beneficia de reduceri substanţiale şi îţi faci stocul pe cel puţin o lună. Vânează şi produsele care se vând două la preţ de unul.

Cumpără la vrac!

Produsele alimentare ambalate în ţiplă vidată costă mai mult decât cele pe care le poţi cumpăra la vrac. Nu e păcat să cumperi mai scump şi, din aceasta cauză, mai puţin decât să cumperi mai mult şi mai ieftin?

Alege marfă românească

Dacă vrei să cumperi ceapă, cartofi sau salată, nu are rost să le iei pe cele aduse din Grecia sau Turcia. Acestea costă mai mult şi nici nu sunt foarte sănătoase. În astfel de cazuri, este recomandat să cumperi produse româneşti. Sunt mai ieftine şi cu mai puţine E-uri.

Nu lua multe produse perisabile

De obicei, cu doar câteva excepţii, produsele alimentare au un termen de garanţie mic. Astfel, în câteva zile pâinea prinde mucegai, mezelurile desfăcute din ţiplă se alterează, roşiile se înmoaie, verdeaţa se ofileşte iar dulciurile îşi pierd din prospeţime şi se întăresc.

Fără copil la magazin

A merge cu copilul după tine la cumpărături poate fi o alegere neinspirată. Cel mic nu înţelege că nu ai suficienţi bani să-i cumperi maşinuţa din raft sau tortul de ciocolată din vitrină.

De cele mai multe ori însă, cedezi rugăminţilor sale şi cheltui suplimentar. Este recomandat să-l laşi pe cel mic acasă atunci când ai de gând să te duci la magazin.

simeon stalpnicul png

Fă o listă de produse!

Înainte de a merge la supermarket, fă o listă cu produsele pe care urmează să le cumperi. Gândeşte-te la ce anume vrei să găteşti şi cumpără doar ingredientele necesare. Urmăreşte pas cu pas lista şi nu te abate de la ea decât dacă descoperi vreo ofertă anume pe care nu o poţi rata.

«Mergi la supermarket cu o sumă fixă, pentru că raftul te fură»

Specialistul Click!, psihologul Mihaela Vintilă, ne-a dat câteva sfaturi despre cum ar trebui să abordăm cumpărăturile pentru a trece mai uşor peste perioada de criză.

*Trebuie evitate stările de panică datorate crizei. * Întotdeauna să ne sfătuim cu familia vis-a-vis de cumpărăturile necesare şi să desemnăm un singur responsabil. * Încrederea familiei este de natură să ne ajute să privim lucrurile cu calm. * Să plecăm cu o sumă fixă la cumpărături, pentru că "raftul te fură". * Ce nu este necesar urgent să amânăm. "Să lăsăm pe mâine ce putem face azi" devine chiar indicat în cazul cumpărăturilor.

Pe aceeaşi temă:

Bancherii îţi spun cum să economiseşti

Cu cel mic la cumpărături? Iată 5 reguli de bază

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net