7 sfaturi să reduci consumul de apă

Ultima actualizare:

În baie...

1. Încarcă maşina de spălat cu cantitatea de haine recomandată de către producător. Spălând mai multe haine în acelaşi timp, economiseşti apă. Dacă nu ai suficiente haine pentru o încărcare, aşteaptă câteva zile până când ai atins cantitatea necesară.

2. Verifică şi repară robineţii, scurgerile şi bateriile de apă din baie şi bucătărie. În general, zonele în care curge apa frecvent se îngălbenesc. Verifică garniturile de la sifonul chiuvetei sau de la bateriile sanitarelor.

3. Redu cantitatea de apă consumată de bazinul de toaletă, introducând în interiorul acestuia o minge sau un bidon de plastic închis ermetic. Volumul ocupat de acesta va declanşa mai repede supapa de închidere a fluxului de apă, astfel încât de fiecare dată se va acumula o cantitate mai mică în bazin.

4. Schimbă capătul de duş, în cazul în care ai unul mai vechi, cu găuri mari. Un capăt de duş cu orificiile largi nu va avea presiunea potrivită, astfel încât vei fi nevoit să deschizi robinetul de apă până la limita maximă, făcând o risipă inutilă şi costisitoare.

5. Dacă locuieşti la un etaj superior, iar dimineaţa aştepţi o jumătate de oră până când apa se încălzeşte, atunci încearcă să faci duş seara, când toţi vecinii sunt acasă, iar apa caldă se află deja pe conducta din dreptul etajului tău. În cazul în care acest lucru se întâmplă în orice moment al zilei, încearcă să te sincronizezi cu ceilalţi membri ai familiei pentru a face duş consecutiv.

În bucătărie...

6. Spală vasele imediat după ce le-ai folosit şi nu lăsa murdăria să se depună pe acestea. Grăsimea şi sosurile întărite vor fi mult mai greu de curăţat apoi. În cazul în care ai ajuns în această situaţie după o petrecere, umple chiuveta cu apă caldă şi adaugă 50 ml detergent de vase. Lasă vasele să se înmoaie o oră şi clăteşte-le apoi cu apă.

7. Ştiai că alimentele se dezgheaţă cel mai sigur în frigider? Iată un motiv în plus pentru a nu mai folosi apa caldă la dezgheţarea cărnii. În cazul în care te grăbeşti o poţi introduce în cuptorul cu microunde la un program special sau o poţi lăsa câteva ore la temperatura camerei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net