600 de hectare de culturi, în grija unui român

Ultima actualizare:

Agricultură la standarde europene înseamnă muncă automatizată, dar şi multă singurătate”, spune Nicolae Marinescu (32 de ani), din Călăraşi, care lucrează de opt ani pentru cel mai mare proprietar de terenuri din comunitatea Aragon, care deţine 600 de hectare. Jumătate dintre terenurile spaniolului Jose Urhel se află în satul Alagon, situat la 25 de kilometri de oraşul Zaragoza. Restul parcelelor se află pe platourile muntoase din jur.

Spaniolul l-a angajat pe Nicolae după ce a aflat că bărbatul lucrase toată viaţa în agricultura din Bărăgan.

Investiţii în utilaje

Acum opt ani, câmpurile acestea erau pustii. Jose avea mult pământ, dar nu cultiva cereale. Doar pe câteva parcele din satul Alagon avea culturi de legume, iar în perioada semănatului şi a culesului angaja oameni”, povesteşte românul, care crede că proprietarul pământurilor căuta pe cineva potrivit pentru a-i da pe mână terenurile sale.

N-am crezut că este cel mai mare proprietar de pământuri din Aragon, aşa cum spunea toată lumea, pentru că nu investise în utilaje agricole, nu avea mai nimic. După ce m-am angajat la el, mi-a spus că familia sa a socotit că el este o persoană mult prea în vârstă ca să se ocupe de cele 600 de hectare de pământ”, spune românul.

Încă din primul an, românul a fost învăţat să folosească utilajele agricole pe care Jose a decis să le cumpere pentru a-l ajuta. În opt ani, spaniolul a investit sute de mii de euro în maşini moderne, care înlocuiesc munca omului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net