30 de milioane € pentru sărbătorirea victoriei Rusiei împotriva Germaniei - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Circa 30 de şefi de state şi de guvern din întreaga lume participă astăzi, la Moscova, la manifestările dedicate aniversării a 65 de ani de la victoria asupra naziştilor.

La manifestările de astăzi de la Moscova iau parte principalii aliaţi din cel de al Doilea Război Mondial - Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Polonia - precum şi foşti membri ai URSS - Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Republica Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan şi Ucraina. Militari din aceste ţări vor defila alături de soldaţi ruşi în principala piaţă din Moscova, scrie Adevărul.

Printre personalităţile marcante care participă la evenimentele de astăzi de la Moscova se numără cancelarul german, Angela Merkel, şi liderul chinez Hu Jintao. Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi premierul italian Silvio Berlusconi şi-au anulat sâmbată vizita pe care urmau să o facă în Rusia, pentru a se ocupa de criza financiară care destabilizează euro.

simeon stalpnicul png

Niciun lider al României nu a fost invitat

Autorităţile ruse nu au invitat niciun oficial român, preşedintele Dmitri Medvedev trimiţând invitaţia de a partidipa la paradă doar Regelui Mihai I. Despre acest lucru, Regele Mihai I a afirmat că invitaţia pune accentul pe rolul pe care l-a jucat Armata Română în scurtarea războiului.

"Invitaţia pe care am primit-o acum este foarte diferită de atmosfera generală care a fost acum mulţi ani în urmă şi accentul pe care l-a pus preşedintele rus - să nu se meargă pe chestiuni politice. El a pus accentul pe Armată Română şi pe mine ca fost comandant, singurul care a rămas în toată lumea în viaţă. Invitaţia sa se răsfrânge mai degrabă faţă de Armata Română. Bineînţeles că sunt bucuros că fac parte din ea", a afirmat Majestatea Sa.

Parada Paradelor costă 30 de milioane de euro

Pentru organizarea evenimentelor, Ministerul rus al Apărării a alocat 1,2 miliarde de ruble (30 de milioane de euro), fiind cea mai scumpă paradă care a avut loc în Piaţa Roşie.

Măsurile de securitate în capitala rusă vor fi foarte stricte, asigurate de cei peste 20.000 de poliţişti desfăşuraţi.

Victoria din 1945, percepută ca un simbol crucial şi fundamentul identităţii naţionale ruse, va fi sărbătorită în majoritatea oraşelor din ţară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net