3 delfini din China vor fi aduşi la Delfinariul din Constanţa

Ultima actualizare:

    Niciunul dintre delfini nu va mai purta numele Mark, cel al vedetei Delfinariului din Constanţa.
Niciunul dintre delfini nu va mai purta numele Mark, cel al vedetei Delfinariului din Constanţa.

Din China, pe lângă îmbrăcăminte, încălţăminte şi electronice, mai nou, se importă şi delfini. Nu de jucărie, ci vii şi perfect sănătoşi, informează stirileprotv.ro.

Trei astfel de mamifere marine vor fi aduse la Delfinariul din Constanţa. Îl vor înlocui pe faimosul delfin Mark, care a murit în iulie, după ce, timp de 23 de ani, a încântat vizitatorii cu acrobaţiile sale.

Cei trei delfini, un mascul şi doua femele, în vârstă de opt ani, vor fi aduşi la sfârşitul anului, în baza unui protocol de colaborare, semnat pe cinci ani cu "Aquariumul" din Beijing.

Potrivit oficialilor români, toate costurile legate de aducerea mamiferelor marine se ridica la 1,6 milioane de lei. Deocamdată însă, sunt probleme cu găsirea unei aeronave care să parcurgă întreaga distanţă fără realimentare.

În România, delfinii vor fi dresaţi după metoda folosită la Beijing, cu fluierul cu ultrasunete şi li se vor crea condiţiile cu care s-au obişnuit în China.

De altfel, vor fi însoţiţi şi de specialişti chinezi, care vor rămâne aici câteva luni pentru a le asigura o cât mai buna acomodare.

La Constanta, se va încerca, de asemenea, şi reproducerea delfinilor în captivitate. Conducerea Delfinariului spune ca va lansa şi o campanie, pentru ca delfinii să primească nume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net