3, 1 şi 6 sunt cele mai prădate sectoare

Ultima actualizare:

"Hoţii de case" au dat peste 1.300 de spargeri anul trecut, conform plângerilor depuse la Poliţie de către cei care s-au trezit cu locuinţele răvăşite.

Cele mai multe „lovituri" au fost contabilizate în Sectorul 3, în cartierele Titan, Vitan, Unirii şi Balta Albă. Hoţii şi-au făcut o adevărată meserie din spargeri, mai ales că furturile de acest gen sunt printre cele mai profitabile infracţiuni.

La întâmplare sau la pont, orice locuinţă poate cădea pradă pentru hoţii versaţi. Unii, mai subtili, intră pe geam, ca nişte alpinişti profesionişti, iar alţii, direct pe uşă.

Încuietorile nu mai sunt, de mult, un mister pentru hoţii şcoliţi peste hotare. Cel mai prolific spărgător de locuinţe din Bucureşti a fost prins, la sfârşitul anului trecut, de poliţişti. Vasile Zălog, de 58 de ani, zis Sile Zălog, s-a apucat de furturi la 17 ani, iar de atunci a reuşit să dea peste 200 de lovituri.

Cu doar o igliţă, hoţul a reuşit să intre în casele oamenilor, lăsându-i fără bunuri şi bani. Dovadă a "profesionalismului" său stă atât demonstraţia făcută poliţiştilor, când în numai câteva secunde a deschis o uşă, dar şi cele 42 de condamnări pentru furturi însumând 196 de ani de închisoare.

Cum să-ţi protejezi casa de hoţi

Cei care au posibilitatea să monteze camere de supraveghere, să o facă! Dacă nu, cu doar câteva zeci de lei, proprietarii îşi pot achiziţiona un sistem de alarmare. Mai poţi să îţi protejezi casa cu un sistem de închidere dublu sau triplu la uşa de acces, care este greu de deschis, sau prim montarea de grilaje la geam.

«Am trei încuietori la uşă!»

Maria Voicu, 55 de ani: "În urmă cu două luni mi-au furat maşina din faţa porţii aşa că nu m-ar mira dacă într-o seară mi-ar intra şi în casă. Doamne fereşte, să nu fim şi noi acasă în momentul acela că cine ştie ce iese".

Onache Tănase, 76 de ani: "La vârsta mea, mă aştept la orice. Mi-e frică că, din cauza crizei şi a lipsei banilor, intră peste mine în casă şi mă omoară pentru câţiva leuţi. Am trei încuietori la uşă".

Ioana Doina, 55 de ani: "Nu mai vine nici un hoţ noaptea. S-au învăţat să vină ziua în amiaza-mare, când suntem plecaţi la serviciu. Maşina mi-au spart-o aşa, nu m-ar mira să găsesc şi casa răvăşită".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net