200 de deţinuţi transferaţi din cauza lui Mel Gibson

Citeste tot despre: 

Autorităţile mexicane au transferat 214 deţinuţi dintr-un penitenciar din statul Veracruz pentru a facilita turnarea unui film al regizorului australiano-american Mel Gibson, în pofida protestelor familiilor deţinuţilor, a indicat directorul centrului, citat de AFP.

"În închisoarea Ignacio Allende rămân 1.100 de deţinuţi", a precizat Victor Gerardo Hernandez, adăugând însă că nu exclude organizarea şi a altor transferuri asemănătoare celor de sâmbătă spre penitenciarul din Villa Aldama, situat la 50 km de acolo.

Operaţiunea a durat cinci ore. Militari au fost desfăşuraţi pentru a ţine la distanţă rudele deţinuţilor, care se bătuseră cu poliţia cu câteva zile anterior după ce au început să circule zvonuri despre un transfer iminent al deţinuţilor.

Citeşte şi:
Mel Gibson, huiduit de familiile unor puşcăriaşi mexicani
Mel Gibson, izolat în Mexic

La începutul lunii decembrie 2009, guvernatorul statului Vera Cruz, Fidel Herrera Beltran, anunţase că Mel Gibson intenţionează să turneze mai multe scene din viitorul său film în diferite locuri ale statului, printre care şi închisoarea Ignacio Allende, unde el făcuse deja reperaje în aprilie.

Actorul-regizor a mai filmat în estul Mexicului, turnând-şi aici filmul de lung metraj precedent "Apocalypto", a cărui lansare a provocat o polemică în ţară la începutul anului 2007, unii critici reproşându-i secvenţele sângeroase şi trecerea sub tăcere a măreţiei civilizaţiei maya.

Numeroase închisori mexicane sunt reputate pentru violenţa lor, suprapopularea carcerală şi revoltele deţinuţilor, notează Agerpres.

Loading...