15 lei, borcanul cu dulceaţă de usturoi

Citeste tot despre: 

Veselie mare la Sărbătoarea Usturoiului, organizată în Parcul Naţional „Lia Manoliu”, din Capitală. „Vedeta” festinului a fost dulceaţa de usturoi.

Soare, aer liber, muzică bună şi mult usturoi. Cârnaţi, mezeluri, brânzeturi şi murături. Toate, cu usturoi. Ei bine, cei care au ajuns, ieri, la „Festin românesc - Sărbătoarea Usturoiului" n-au rezistat să nu guste din bucatele alese ale producătorilor români.

Apoi, au stins iuţeala cu vin sau cu must şi s-au îndulcit cu tot felul de prăjituri de casă. Atracţia sărbătorii a fost, însă, dulceaţa de usturoi, adusă tocmai de la Baia Mare.

„Un borcan de 220 g costă 15 lei şi conţine usturoi, ceapă, vin alb, apă, zahăr, sare, oţet, piper, chimen, coriandru şi enibahar. Se pune la fripturi sau la peşte. Am vândut deja vreo zece borcane", ne-a spus Liliana Bacinschi.

La acelaşi stand, am găsit şi dulceaţă de ceapă roşie (15 lei), de ardei iute (12 lei) şi de piper alb (12 lei).

Târgul mai este deschis şi astăzi, iar dacă veţi ajunge aici, veţi găsi şi pâine cu usturoi.

Hai şi la «Iarmarocul Bucureştilor»!

La Târgul „Iarmarocul Bucureştilor", deschis până astăzi inclusiv, la Palatul Şuţu, vizitatorii pot găsi cârnaţi afumaţi, brânză în coajă de brad, plăcinte maramureşene şi prăjituri de casă. Kilogramul de sarmale mănăstireşti, făcute de măicuţele de la Ciorogârla, costă 26 de lei, iar cel de fasole bătută, 14 lei.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1