110 persoane ridicate de DIICOT pentru şantaj şi infracţiuni economice

CLIIMA20100117_0039_1.jpg

Unul dintre suspecţi a fost dus la Poliţia Municipiului Iaşi
Citeste tot despre: 

Jandarmii şi ofiţerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au descins în Nicolina şi Tătăraşi. Operaţiunea este coordonată de DIICOT Bucureşti.

Porcurorii DIICOT cu sprijinul SRI şi DGIPI împreună cu ofiţeri ai BCCO Iaşi, Suceava, Bacău şi Bucureşti au intervenit astăzi în forţă pentru prinderea membrilor din "Clanul Cordunenilor". Potrivit anchetatorilor, gruparea a acţionat în perioada 2006 şi 2009 atât în ţară şi străinătate. "Membrii grupului infracţional sunt cercetaţi pentru săvărşirea infracţiunilor de trafic de persoane, victimele fiind exploatate sexual, obligate să cerşească sau să comită furturi, pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă, informatice şi fraude economice, obţinând credite prin folosirea de acte false şi persoane interpuse, racolate în acest scosp", susţin procurorii DIICOT.

   Mai citeşte:
     Nevasta lui Corduneanu făcea video-chat!

În această dimineaţă au avut loc 47 de percheziţii la Iaşi şi Braşov, iar peste 110 persoane au fost duse la sediul DIICOT, din care 30 au fost puse sub învinuire 30 de persoane, din "Clanul Corduneanu".

În această dimineaţă, forţele de ordine au percheziţionat mai multe apartamente din cartierele Nicolina, pe străzile Sălciilor şi Măgurii, şi Tătaraşi. Mai mulţi suspecţi au fost duşi la sediul Poliţiei Municipale pentru audieri. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în cursul acestei dimineţi au avut loc descinderi şi în alte judeţe ale Moldovei, iar descinderile îi vizează pe membrii clanului Corduneanu.

Descinderi au vizat membri ai lumii interlope urmăriţi pentru infracţiuni economice

În urma descinderilor în forţă au fost audiate zeci de persoane. Printre cei reţinuţi în această dimineaţă se numără şi Costel şi Bogdan Corduneanu, dar şi apropiaţi ai clanului, membrii ai familiilor Panţâru, Zavache şi Maleş. "Cei doi membri ai familiei Corduneanu au fost conduşi la Poliţie. Este o operaţiune care vizează mai multe zeci de persoane", a spus avocatul Marius Striblea, care reprezintă clanul Corduneanu.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, numeroasele descinderi de astăzi au vizat membri ai lumii interlope urmăriţi pentru infracţiuni economice, operaţiuni cu cecuri şi înscrisuri bancare false.

În jurul orei 15.00, vor fi audiate la Inspectoratul de Poliţie Judeeţan persoanele ridicate astăzi din mai multe cartiere ieşene.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1