Se plimbă în jurul lumii în container

harta.jpg

Danezul Thor Pedersen a petrecut 1.460 de ore pe navele cargo de mare tonaj şi a vizitat 121 de ţări

Nu are toate ţiglele pe casă! Danezul Thor Pedersen, de 37 de ani, care lucrează la Crucea Roşie, a vrut să vadă lumea cu doar 20 de dolari pe zi. Şi cum îi este frică să zboare, acesta a închiriat un container şi a plecat în aventură la bordul unui vas cargo.

A plecat de acasă când avea 34 de ani. De trei ani, Pedersen a petrecut în containerul său de pe vasul cargo exact 1.460 de ore, adică două luni, şi a vizitat în periplul său exact 121 de ţări. Recent a ajuns în Kenya, în Nairobi şi îşi sorbea cafeaua când a fost sunat de jurnaliştii de la Daily Mail. 

„Kenya este cea de-a 45-a ţară vizitată din Africa, din cele 54 de ţări aflate pe acest continent. Este foarte posibil ca unii să fie inspiraţi de stilul meu de a călători şi să facă la fel. Nu cheltuiesc mai mult de 20 de dolari pe zi pe mâncare, apă, taxe portuare şi asigurări medicale. Am vizitat toate ţările din Europa, America de Nord şi America de Sud. Cea mai lungă călătorie pe apă a durat 15 zile, când a traversat Oceanul Pacific”, a povestit danezul, care mai are de vizitat doar 82 de ţări. În fiecare ţară stă cel puţin 24 de ore şi, dacă aceasta este măcinată de războaie interne preferă să viziteze doar zona portuară sau de coastă. A parcurs până în prezent exact 151.450 km. 

Zoom
În Africa s-a jucat cu animalele

„Unele vase cargo, pentru că m-am plimbat pe puntea mai multor ambarcaţiuni, au inclusiv reţea Wi-fi şi atunci postez fotografii pe Internet şi vorbesc cu prietenii mei de acasă. Uneori iau cina şi prânzul cu căpitanul şi marinarii, dar cea mai mare perioadă o petrec în containerul meu, pe care l-am schimbat până acum doar de trei ori”, a povestit danezul. 

Zoom
Asta e priveliştea din camera lui, din container

Thor Pedersen va ajunge înapoi acasă în 2019, când va avea 40 de ani. Călătoria lui în jurul lumii a fost programată să dureze şase ani. Pentru a face rost de bani, uneori mai spală puntea sau vesela la bordul ambarcaţiunilor. Pe uscat se face util reparând laptop-uri, calculatoare şi alte aparate electronice.

loading...
Loading...