El este Robinson Crusoe modern! A renunţat la tot ce avea pentru a locui singur pe o insulă pustie

http_2f2fcdn.cnn_.com2fcnnnext2fdam2fassets2f180312145114-mauro-morandi-2.jpg

Foto
Morandi trăieşte în mijlocul pustietăţii şi este fericit
Foto:Arhivă personală

Unii oameni preferă să petreacă cât mai puţin timp în compania altora şi se bucură de momentele de linişte. Maura Morandi, un bărbat de 79 de ani, este dovada faptului că un om poate fi fericit chiar dacă este complet lipsit de intereacţiunea umană. Decizia pe care italianul a luat-o cu mai bine de trei decenii i-a schimbat radical viaţa şi pare a fi nebunească.

El a decis să părăsească societatea modernă în urmă cu mai bine de trei decenii. Şi-a făcut un bagaj mic şi s-a mutat singur pe insula Budelli din Italia, devenind singurul ei locuitor. Italianul povesteşte că ştia că este un pic diferit faţă de ceilalţi de când avea o vârstă fragedă, căci nu se regăsea în colectivul din care făcea parte şi nu avea răbdarea necesară pentru a asculta explicaţiile profesorilor. Mai mult decât atât, se simţea frustrat din cauza relaţiei reci pe care o avea cu părinţii săi. Situaţia s-a agravat şi sentimentul de neapartenenţă s-a accentuat atunci când a devenit adult şi a realizat că societatea nu îi asigură acele drepturi pe care el le considera esenţiale, informează edition.cnn.com. 

http_2f2fcdn.cnn_.com2fcnnnext2fdam2fassets2f180309114902-questo-allalba.jpg

Foto
Peisajul de pe insulă este unul mirific
Foto:Arhivă personală

„Întotdeauna am fost un copil rebel. Cred că am fugit de acasă pentru prima dată la vârsta de nouă ani. Am început să mă gândesc să părăsesc o societate care nu ia în considerare individul, gândindu-se doar la putere și bani”, a declarat el pentru CNN. În 1980, Morandi a luat decizia de a pleca din Italia. Când a ajuns pe insula Budelli, a realizat că în fața sa se afla un loc pustiu perfect. Așadar, de atunci insula i-a devenit casă, el asumându-și statutul de gardian oficial al acesteia. "Am protestat la începutul anilor 70, atunci încă aveam puterea de a crede în schimbare. Apoi am încetat să mă implic în politică căci am realizat că nu sunt făcut pentru a participa la conflicte, în special cele armate. Urăsc armele de foc", a declarat el. 

http_2f2fcdn.cnn_.com2fcnnnext2fdam2fassets2f180309114938-questo-ci-che-vedo-quando-mi-alzo-al-mattino.jpg

foto
Insula a fost locuită de romani cu mii de ani în urmă
Foto:Arhivă personală

Insula unde locuieşte Maura Morandi are o istorie bogată. A fost iniţial locuită de romani, iar o parte din filmul "Red Desert" al lui Michelangelo Antonini a fost filmat aici. De-a lungul timpului, insula s-a aflat în proprietatea privată a diferiţilor proprietari. Atunci când Morandi a ajuns aici, în anul 1980 a realizat că are paradisul la care visa chiar în faţa ochilor, iar de atunci trăieşte fiecare zi în armonie, departe de lumea dezlănţuită. 

Loading...

Citește și

  • Visul din copilărie a devenit realitate! Sătul de traiul tihnit pe care-l ducea, un afacerist britanic, în vârstă de 64 de ani, s-a mutat singur-cuc pe o insulă pustie. Fostul milionar supravieţuieşte doar cu ouă de pescăruş şi cu peşti.

  • milionar insula

    David Glasheen (73 de ani), un fost milionar, a decis în urmă cu 20 de ani să renunțe la averea care îi mai rămăsese și să trăiască singur pe o insulă deșertică din nord-estul Australiei. Singurul lui companion este un cățel, pe nume Dingo, amândoi fiind inseparabili.