Dezvăluiri şocante din viaţa persoanelor anorexice! "Nu merit să mănânc"

1200x628_anorexia-735x0.jpg

Foto
Anorexia este o tulburare gravă de alimentaţie
Foto:Getty

Un nou documentar prezentat de omul de televiziune Louis Theroux (47 ani) dezvăluie adevărul crud din spatele suferinzilor de anorexie. Pentru documentarul intitulat "Talking to Anorexia", prezentatorul a vizitat două dintre cele mai mari clinici din Londra care se ocupă exclusiv de tratarea bolnavilor de tulburări alimentare severe.

Louis s-a întâlnit cu femei de toate vârstele care se luptă cu anorexia şi le-a ascultat poveştile tulburătoare. A discutat cu o tânără care refuză să stea jos pentru că acest lucru ar opri procesul de ardere a caloriilor şi cu o alta care face peste 2000 de genuflexiuni zilnic pentru a ţine greutatea în plus departe. 

Anorexicii sunt adesea trimiţi în astfel de clinici, este o etapă firească din procesul de vindecare. Din cauza bolii avansate, mulţi sunt internaţi împotriva voinţei personale şi sunt sedaţi pentru scurt timp, potrivit independent.co.uk. Mulţi dintre ei dorm în clinică în timpul săptămânii, iar în weekend sunt trimişi acasă, cu condiţia să urmeze o schemă clară de alimentare. Timpul mediu de internare este de 4 luni, dar un număr considerabil de pacienţi rămâne în clinică pentru aproximativ un an din cauză că refuză să coopereze de la bun început. Ficare masă pe care o consumă este strict supravegheată şi li se oferă trei gustări obligatorii pe zi. Toaletele sunt închise în perioada meselor şi pentru 30 de minute după masă pentru ca medicii să fie siguri că pacienţii nu încearcă să regurgiteze ceea ce consumă. În mod ideal, ar trebui să se îngraşe jumătate de kilogram pe săptămână, dar multe dintre femeile internate în clinici nu pot îndeplini aceast scop. 

picioare.png

Foto
Femeile internate au 25-30 de kilograme
Foto:Arhivă personală

Documentarul oferă o perspectivă asupra modului în care femeile care suferă de anorexie percep lumea şi problemele alimentare. "Nu este vorba despre a fi atarctivă, este o modalitate de autopedepsire, cred că nu merit să mănânc", a declarat Jess, diagnosticată cu anorexie severă. Theroux a întâlnit o femeie care se luptă cu u stadiu avansat al bolii. Ea este incapabilă să se deplaseze şi se gândeşte adesea la suicid. Părinţii acesteia i-au dezvăluit că petrece ore întregi pe telefon uitându-se la imagini cu diferite feluri de mâncare pentru a-şi potoli pofta fără să mănânce în mod direct. 

Anorexia afectează o femeie din 250 în Marea Britanie, iar cifrele se află în creştere continuă. 

Loading...

Citește și

  • hayley harris anorexie instagram

    La 23 de ani avea doar 38 de kilograme, iar asta a făcut-o să-și pună un semn de întrebare cu privire la viitorul ei, mai ales după ce a aflat că o asemenea greutate i-ar fi putut provoca grave probleme cu inima. Este cazul lui Hayley Harris, o britanică decisă să-și schimbe viața.

  • foto

    O tânără din Elveţia a decis să spună tuturor povestea ei cutremurătoare. A scris pe Twitter că se confruntă cu o formă gravă de anorexie şi a încărcat imagini cu ea. Toţi cei care au văzut fotografiile i-au transmis mesaje de încurajare şi i-au adresat cuvinte pline de empatie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1