Ai nasul mare? Înseamnă că eşti ambiţios

Ultima actualizare:

Ni s-a demonstrat de atâtea ori că aparenţele înşală. Cu toate acestea, cercetătorii citaţi de brightside.me au demonstrat că există o legătură clară între trăsăturile faciale şi felul de a fi al unei persoane. Genele, dar şi hormonii şi stilul de viaţă, în timp, ne modelează faţa, care devine o oglindă a sufletului şi trădează o mulţime de informaţii legate de personalitatea noastră.

Mărimea nasului. Într-un studiu realizat pe 1.700 de fotografii, cercetătorii au examinat 14 forme diferite de nas, pe care le-au asociat apoi cu diferite tipuri de personalitate. Concluzia a fost că cei cu nasul mare sunt mai ambiţioşi, perfecţionişti,  înclinaţi spre performanţă, cu abilităţi de investitor şi excelenţi economişti. Posesorilor de nas mic şi delicat, în schimb, nu le pasă prea mult de economisirea banilor.

Oasele proeminente. Un alt studiu realizat de Universitatea din Londra a arătat că bărbaţii cu un nivel ridicat de testosteron au feţele mai late şi pomeţii proeminenţi. Testosteronul este acel hormon strâns legat de agresivitate, dominaţie, spirit rebel. Iar femeile, în subconştient, simt acest lucru. Informaţia aceasta e folosită de către directorii de film, care aleg bărbaţi cu o astfel de structură a feţei pentru a juca în rol de „masculi-alfa”, bărbaţi duri, rebeli.

Unghiul din care te pozezi contează şi el. Multe persoane au tendinţa să-şi întoarcă faţa spre stânga sau spre dreapta atunci când pozează, imaginându-şi că sunt, astfel, mai atractive. Un studiu realizat în sudul Australiei arată că matematicienii şi inginerii îşi întorc capul spre dreapta, în timp ce artiştii şi cei cu profesii umaniste întorc capul spre stânga în faţa camerei. De asemenea, femeile întorc mai mult capul spre dreapta, dezvelindu-şi partea stângă a gâtului. De ce? Se crede că femeile îşi consideră mai atractivă partea stângă a feţei, ea fiind controlată de emisfera dreaptă a creierului, responsabilă cu emoţiile.

Ridurile. Trădează nu numai vârsta, ci şi personalitatea. O persoană foloseşte muşchi diferiţi pentru a zâmbi, a se încrunta, a se mira. În timp, aceste riduri rămân întipărite pe faţă, arătând, astfel, emoţia predominantă. Ridurile din colţurile gurii şi ale ochilor, spre exemplu, îţi dau un aer optimist, cei care te văd simt că eşti o persoană veselă, în timp ce ridurile dintre sprâncene îţi dau o notă serioasă.

simeon stalpnicul png

Forma feţei. Potrivit unui studiu din 2010, există o legătură între forma feţei şi tendinţa de dominare. Cercetătorii au făcut un raport între lăţimea şi înălţimea feţei unor jucători de fotbal pentru a prezice câte goluri ar putea înscrie. Astfel, pentru lăţime, a fost măsurată distanţa dintre urechi, iar pentru înălţime distanţa dintre colţul exterior al ochiului şi colţul buzei. Raportul dintre cele două cifre arată care sunt şansele de succes ale posesorului. Cu cât cifra este mai mică, cu atât şansele sunt mai mari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net