Un mesaj de la copilul ei a lăsat-o și fără fiu, și fără soț. Povestea-șoc

familie_amanda_alexis_jack.jpg

amanda alexis jackson
Viața Amandei s-a schimbat complet când fiul ei i-a dezvăluit adevărata sa identitate
foto: Arhiva Personală

Nu a crezut niciodată că un simplu e-mail i-ar putea schimba radical viața. Într-o zi, soțul ei a venit la locul ei de muncă și a instat ca ea să își verfice căsuța de mesaje.

Nu l-a luat în serios până nu a văzut cuvintele scrise de copilul ei de numai 11 ani. Femeia a rămas șocată când a citit. „Sunt o fată prinsă în corpul unui băiat. Mai mult decât oricât, vreau să fiu fată. Te rog, încearcă să înțelegi. Nu fi nervoasă. Te rog, ajută-mă”, scria în e-mailul primit.

„Eram șocată”, a declarat Amanda Jette Knox (39 de ani), pentru redbookmag.com. „Nu știam nimic despre tranziții la acel timp – nu știam că există copii în tranziție, mai mult decât văzusem în «Montel Williams». Țin minte că mă uitam la acei copii și mă gândeam cât de groaznic trebuie să fie să fii judecat în felul acela”, a mai relatat femeia.

alexis.jpg

alexis
Alexis a fost acceptată imediat de familie
foto: Arhiva Personală

 

Cu toate acestea, Amanda a făcut un efort și a încercat să îl înțeleagă pe fiul ei, fără să facă o dramă din întreaga situație prin care trecea. „M-am gândit, oricine ar fi fost acel copil, indiferent că este băiat sau fată, sau orice, o iubeam și trebuia să îi spunem asta (ea și partenerul ei, n.r.)”, a spus ea.

În cele din urmă, Amanda și-a sprijinit așa cum a putut mai bine copilul, pe care l-a ajutat să se simtă bine în pielea lui și să-și găsească identitatea. „Întotdeauna fusese anxioasă și retrasă. Am făcut tot ce ne-a stat în puteri să o ajutăm, dar nu a putut să-și controleze stările destul cât să își dea seama ce se întâmplă decât când a început să ia anti-depresive”, a mai explicat femeia.

Amanda are trei copii (19 ani), Jackson (8 ani) și Alexis. Despre Alexis, nu a crezut niciodată că ar avea gusturi feminine, motiv pentru care vestea a venit pe neașteptate. Cu toate acestea, femeia a lăsat orice prejudecată deoparte și a ajutat-o pe Alexis să-și îndeplinească visul.

Alexis a fost înțeleasă de familie, dar nu și de colegi

Cu toate acestea, tranziția lui Alexis a fost bine primită acasă, dar nu și la școală. „Era terifiată. Răvășită de anxietate, luptându-se cu depresia. A trebuit să o retragem de la școală în câteva luni, după ce unul dintre profesori a zis: «Se închide în ea, Amanda, mi-e teamă că o vom pierde». Temele pentru școală erau cele mai mici probleme pentru Alexis pe atunci. Prietenii ei nu mai vorbeau cu ea, lumea, așa cum o știa ea, se prăbușea în fața ochilor ei”, a povestit Amanda.

Acum, la 13 ani, Alexis a reușit să se adapteze cu succes tranziției. S-a înscris la o școală tolerantă cu persoanele discriminate din cauza sexualității și identității lor. „I-a crescut încrederea în sine, iar acea persoană mică, temătoare, întotdeauna înlăcrimată pe care o cunoșteam drept fiul meu s-a transformat într-o domnișoară incredibilă”, a mai povestit femeia.

Doi ani mai târziu, Amanda a avut un deja-vu

zoe_amanda_alexis.jpg

zoe amanda alexis
Amanda a reușit să se adapteze cu tranziția lui Alexis, dar și cu cea a lui Zoe
foto: Arhiva Personală

 

Totuși, aceasta nu a fost singura situație de acest gen cu care s-a confruntat Amanda. Doi ani mai târziu, soțul ei de 19 ani i-a dat o veste șocantă. Simțea că are un deja-vu atunci când Zoe (43 de ani) (soțul ei, n.r.) i-a spus că se află în aceeași situație ca Alexis. „Am răspuns cu un elocvent «Trebuie să glumești. Asta nu se poate întâmpla de două ori în aceeași familie». Tocmai începusem să mă vindec de sentimentul că pierdeam un fiu, să o așez (pe Alexis, n.r.) în noua ei viață, și eram în sfârșit capabilă să mă concentrez asupra altor lucruri. Iar apoi Zoe a ieșit (și-a recunoscut identitatea sexuală, n.r.) și nu aveam idee cum să fac totul de la capăt”, a relatat.

„Viața pe care o știam – viața pe care o aveam cu soțul meu – a murit în acea noapte. Nu există altfel să descriu asta”, a mai spus ea. „Nu știam ce urma să fac. M-am simțit atât de trădată și această rană care se vindeca tocmai fusese deschisă din nou. Eram nervoasă și rănită, dar în același timp, voiam să o susțin”, a explicat Amanda.

Amanda și Zoe au rămas împreună, în ciuda tranziției

zoe_amanda.jpg

zoe amanda
Zoe și Amanda urmează să sărbătorească 20 de ani de la căsătorie
foto: Arhiva Personală

 

În cele din urmă, deși a fost o perioadă foarte dificilă din viața ei, femeia a reușit să treacă peste întreaga „dramă” și să își sprijine partenerul, care acum urma să devină, de fapt, partenera ei de viață. Tranziția lui Zoe nu a însemnat încheierea mariajului dintre ei. „Eram îngrijorată că odată ce avea să facă tranziția, nu voi mai fi atrasă de calitățile ei ca femeie. Acum e mult mai atrăgătoare. Sunt îndrăgostită de persoana ei. Zoe are atât de multe calități, iar acestea nu s-au schimbat de-a lungul anilor – diferența este că acum e fericită”, a relatat Amanda.

Anul viitor, la cea de-a 20-a aniversare a căsătoriei lor, Amanda și Zoe plănuiesc să își reînnoiască jurămintele. De această dată, Zoe va purta o rochie albă și va avea, în sfârșit, ceremonia la care a visat dintotdeauna. 

Loading...
 
 

Citește și