Suferă de o boală rară! Aceste femei nu pot dormi cu ochii închiși

somn.jpg

somn
Două englezoaice nu pot să doarmă cu ochii închiși
Foto Getty

Atunci când Phoebe Campbell (31 de ani) călătorește cu trenul, poate crea confuzie celor care se află în același compartiment cu ea. Pare că privește pe fereastră, că se holbează cu privirea pierdută-n depărtare. Dacă te uiți cu atenție la ea însă, constați că ochii ei nu au nicio reacție, iar dacă încerci să o întrebi ceva, Phoebe nu-ți va răspunde. Ea suferă de așa-numita lagophthalmos nocturne, o afecțiune care o face să doarmă doar cu ochii deschiși, relatează DailyMail.co.uk.

Aparent nu este ceva foarte grav, dar poate afecta serios sănătatea ochilor persoanei respective în timp. Dormitul cu ochii deschiși le poate provoca uscarea și inflamarea, ducând treptat la infecții, leziuni ale corneei și chiar pierderea vederii. Phoebe are această problemă de decenii și nu poate dormi liniștită fără o mască pentru ochi. Ea a declarat că atunci când se culcă încearcă să-și închidă ochii, dar dimineața se trezește cu ochii deja deschiși, având o senzație foarte neplăcută.

"Când ochii noștri sunt închiși în timpul somnului, suprafața oculară este expusă la umezeala produsă de glandele lacrimare. Dacă suferi de lagophthalmos nocturne, pleoapele sunt deschise, astfel că este imposibil ca umezeala lacrimară să mai fie distribuită pe suprafața ochilor. Acest lucru se mai întâmplă atunci când clipim, pleoapele îndepărtează praful și bacteriile", a explicat o doctoră oftalmolog.

Un caz asemănător este cel al Emmei Darley (29 de ani), studentă la drept, căsătorită și mamă a unui copil. Inițial, ea nu a dat prea multă importanță acestei afecțiuni. De cele mai multe ori fie avea ochii foarte uscați, fie îi lăcrimau excesiv, fiindu-i imposibil să poarte lentilele de contact. I-a fost greu să-și dea seama de afecțiune și pentru că nu doarme prea mult, având foarte mult de învățat pentru facultate. Ea este și foarte sensibilă la lumină, astfel că îi poate fi ușor tulburat somnul.

Specialiștii spun că este imoprtant să dormim cu ochii închiși, în special pentru siguranța lor, fiind mai protejați atunci când sunt acoperiți de pleoape.

 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • femeie boala rara

    O femeie din Marea Britanie suferă de o boală atât de rară, încât doar încă două persoane în întreaga lume prezintă această afecțiune. Gravitatea bolii constă în faptul că simptomele sunt greu de suportat – dureri de cap și frisoane - și sunt constante.

  • Elena Pomană are 27 de ani şi suferă de “Fibrodisplazie osificantă progresivă” (FOP), o boală genetică rară şi incurabilă, care provoacă transformarea ţesutului moale în os, ducând într-un final la paralizarea întregului corp. Cu toate acestea, Elena este un exemplu pentru semenii săi, fiind o luptătoare şi o optimistă incurabilă!

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5