Secretele Bibliei. 12 povești controversate

53178404.jpg

biblie secrete povesti
Biblia a fost cea mai vândută carte din lume
Foto Getty

Se spune că Biblia a fost cea mai vândută carte din lume, iar întâmplările relatate au creat cele mai multe controverse. Biblia a schimbat viețile a milioane de oameni și a modelat destinul mai multor națiuni de-a lungul istoriei. A existat desigur și reversul întunecat al acesteia când preoți fanatici și monarhi tirani s-au folosit de o interpretare greșită a Bibliei pentru a stăpâni popoare și pentru a stârni războaie. Cât de bine înțelese au fost însă unele povestiri din Cartea Sfântă?

Potrivit ViralNova.com, nu tot ce este relatat în Biblie a fost sau este înțeles corect de toată lumea. Numeroase povești cunoscute de noi toți au anumite semnificații care de-a lungul timpului au fost greșit interpretate,

1. Dilema pedepsirii lui Adam și a Evei

desktop-1458588247.png.jpg

biblie secrete povesti
Adam și Eva au fost de fapt pedepsiți pentru au gustat din fructul copacului vieții
Foto Flickr

Cea mai întâlnită neînțelegere legată de povestea primilor oameni se referă la momentul alungării acestora din Grădina Edenului. Se spune că Adam și Eva au fost alungați din cauza faptului că au mâncat din fructul interzis care oferea cunoașterea supremă.  Totuși, noi cercetări teologice contestă această interpretare și susțin că Adam și Eva au fost de fapt pedepsiți pentru au gustat din fructul copacului vieții, care i-ar fi făcut nemuritori.

2. Controversa unui Dumnezeu aspru în Vechiul Testament și iubitor în Noul Testament

desktop-1458588196.png.jpg

biblie secrete povesti
În Vechiul Testament, Dumnezeu este de fapt pus într-o lumină cât se poate de pozitivă
Foto Flickr

Este o concepție foarte depărtată de adevăr. În Vechiul Testament, Dumnezeu este de fapt pus într-o lumină cât se poate de pozitivă. În Psalmul 86, Dumnezeu este descris ca fiind milos, grațios și plin de iubire și niciodată nu îi pedepsește pe păcătoși trimițându-i în iad. În Noul Testament, dimpotrivă, sunt numeroase momente în care Dumnezeu îi pedepsește cu moartea pe creștini.

3. Sunt jocurile de noroc și consumul de alcool păcate?

57514826.jpg

biblie secrete povesti
În Biblie, nu există nicio mențiune cu privire la pedepsirea acestor vicii de către Dumnezeu
Foto Getty

Secole de-a rândul, liderii bisericilor creștine au condamnat jocurile de noroc și consumul de alcool, considerându-le păcate foarte grave. Totuși, în Biblie, nu există nicio mențiune cu privire la pedepsirea acestor vicii de către Dumnezeu. Chiar și Iisus Hristos a transformat apa în vin la Nunta din Cana Galileii. De ce ar fi făcut acest lucru (care a fost de altfel prima sa minune) dacă ar fi fost interzis? De asemenea, în Biblie este condamnată mai degrabă dorința de înavuțire, decât pariurile.

4. S-a născut Iisus Hristos într-un staul?

desktop-1458588234.png.jpg

biblie secrete povesti
În Evanghelia după Matei se relatează că Iisus s-a născut într-o casă
Foto Flickr

Oricât ar părea de bizar, în Biblie nu este deloc menționat faptul că Hristos ar fi fost născut într-un staul. În Evanghelia după Matei se relatează că Iisus s-a născut într-o casă și a fost ținut într-o copaie. Probabil din această cauză în poveste a fost inclusă confuzia staulului, dar nu este precizat în mod exact.

5. Problema Celor Zece Porunci

desktop-1458588199.png.jpg

biblie secrete povesti
Există o problemă de traducere în cazul poruncii „Să nu ucizi”
Foto Flickr

Există o problemă de traducere în cazul poruncii „Să nu ucizi”. Ea a fost înțeleasă greșit în contextul „Să nu ucizi fără judecată”. Acest lucru a dat frâu liber de-a lungul istoriei multor crime care se ascundeau în spatele așa-numitei legitime apărări sau pedeapsa capitală. De asemenea, porunca „Să nu iei numele Domnului în deșert” nu se referă la a nu blestema, ci să nu acționezi în numele lui Dumnezeu atât timp cât n-avem această putere.

6. Citare greșită

51243260.jpg

biblie secrete povesti
Benjamin Franklin
Foto Getty

Celebra frază „Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută” a fost de fapt punctată de Benjamin Franklin (unul dintre părinții fondatori ai Statelor Unite). Mulți oameni cred că aceasta este menționată în Biblie.

7. Călătoria Fecioarei Maria

desktop-1458588225.png.jpg

În Blblie nu se spune că Fecioara Maria a călătorit la Betleem
Foto Flickr

În Biblie nu este relatat în mod explicit faptul că Fecioara Maria a călătorit la Betleem pentru a-i da naștere lui Iisus Hristos. Mult timp a circulat povestea potrivit căreia Maria a călătorit pe spatele unui asin, dar nu este menționat acest lucru.

8. „Sunt eu păzitorul fratelui meu?”

desktop-1458588193.png.jpg

biblie secrete povesti
Dumnezeu nu a răspuns niciodată la această întrebare
Foto Flickr

Aceasta este o întrebare foarte cunoscută în Sfânta Scriptură dar nu se știe care a fost răspunsul lui Dumnezeu. Si aceasta din cauză că El niciodată nu a răspuns.

9. Povestea lui Iona captiv în burta unei balene

51241866.jpg

biblie secrete povesti
În Biblie se spune că Iona a fost înghițit de un pește uriaș
Foto Getty

Aceasta este o poveste controversată și din cauza faptului că în Biblie nu este menționat cuvântul balenă. În Sfânta Scriptură se relatează că Iona este înghițit de un pește uriaș și după cum știm astăzi, balena nu este un pește, ci un mamifer. Dar oare știau și oamenii de atunci acest lucru?

10. Coarnele lui Moise

desktop-1458588228.png.jpg

biblie secrete povesti
Cei care intrau în contact cu Dumnezeu, precum Moise, se întorceau apoi cu anumite protuberanțe asemănătoare coarnelor
Foto Flickr

Dacă se analizează reprezentările statuare ale lui Moise, în special cele din Renaștere, se va observa că emblematica personalitate biblică are coarne pe cap. Iar acest lucru nu este o greșeală. În Biblie este specificat faptul că cei care intrau în contact cu Dumnezeu, precum Moise, se întorceau apoi cu anumite protuberanțe asemănătoare coarnelor.

11. Cei trei înțelepți/magi

desktop-1458588236.png.jpg

biblie secrete povesti
Se spune doar că Hristos a primit trei daruri, dar nu de la trei magi
Foto Flickr

Foarte mulți oameni cred că la Nașterea lui Iisus Hristos acesta a fost vizitat de trei înțelepți, dar în Biblie nu se menționează numărul exact. Se spune doar că Hristos a primit trei daruri, dar nu de la trei magi.

12. Rai și iad

desktop-1458588243.png.jpg

biblie secrete povesti
În Vechiul Testament nu se precizează nimic despre Rai și despre iad
Foto Flickr

În Vechiul Testament nu se precizează nimic despre Rai și despre iad. Cele două concepte au fost introduse în Sfânta Scriptură abia odată cu Noul Testament. În plus, sufletele noastre merg în aceste locuri nu după ce murim, ci la sfârșitul timpurilor.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 

Loading...
 
 

Citește și

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 490586636


Varnish cache server

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1