Oferă clienţiilor aceeaşi mâncare de 65 de ani!

Ultima actualizare:

Otafuku, unul din cele mai vechi restaurante din Japonia, încălzeşte aceeaşi mâncare în fiecare zi de 65 de ani. Adaugă numai apă, fiindcă se evaporă. Pare ceva oribil, dar mâncarea are un gust foarte bun.

Otafuku, unul din cele mai vechi restaurante din Japonia, încălzeşte aceeaşi mâncare în fiecare zi de 65 de ani. Adaugă numai apă, fiindcă se evaporă. Pare ceva oribil, dar mâncarea are un gust foarte bun. Oden este o mâncare tradiţională japoneză care fierbe precum ciorba până e servită. Conţine ca ingrediente ouă, tofu, legume, carne de rechin, vită, peşte şi limbă de balenă. Dar secretul acestei mâncări delicioase e ciorba reîncălzită. Restaurantul care serveşte această mâncare, numită Oden, din 1945, se numeşte Otafuku şi se află chiar în capitala niponă, Tokyo. Însă, din păcate, mâncarea iniţială, de acum 74 de ani, s-a pierdut. Abia de 65 de ani datează Oden de astăzi.

În fiecare seară, mâncarea e scoasă din oala de cupru, pentru ca aceasta să fie curăţată. E pusă apoi din nou în oală, acoperită peste noapte, nu este pusă la frigider. A doua zi e din nou încălzită cu ingrediente proaspete şi apă adăugată, dacă e nevoie. Multe restaurante din Japonia păstrează mâncarea Oden cât se poate de mult. O astfel de mâncare de 10 ani nu e ceva neobişnuit. Dar cea de la Restaurantul Otafuku este cea mai veche. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net