Oferă clienţiilor aceeaşi mâncare de 65 de ani!

Otafuku, unul din cele mai vechi restaurante din Japonia, încălzeşte aceeaşi mâncare în fiecare zi de 65 de ani. Adaugă numai apă, fiindcă se evaporă. Pare ceva oribil, dar mâncarea are un gust foarte bun.

Otafuku, unul din cele mai vechi restaurante din Japonia, încălzeşte aceeaşi mâncare în fiecare zi de 65 de ani. Adaugă numai apă, fiindcă se evaporă. Pare ceva oribil, dar mâncarea are un gust foarte bun. Oden este o mâncare tradiţională japoneză care fierbe precum ciorba până e servită. Conţine ca ingrediente ouă, tofu, legume, carne de rechin, vită, peşte şi limbă de balenă. Dar secretul acestei mâncări delicioase e ciorba reîncălzită. Restaurantul care serveşte această mâncare, numită Oden, din 1945, se numeşte Otafuku şi se află chiar în capitala niponă, Tokyo. Însă, din păcate, mâncarea iniţială, de acum 74 de ani, s-a pierdut. Abia de 65 de ani datează Oden de astăzi.

În fiecare seară, mâncarea e scoasă din oala de cupru, pentru ca aceasta să fie curăţată. E pusă apoi din nou în oală, acoperită peste noapte, nu este pusă la frigider. A doua zi e din nou încălzită cu ingrediente proaspete şi apă adăugată, dacă e nevoie. Multe restaurante din Japonia păstrează mâncarea Oden cât se poate de mult. O astfel de mâncare de 10 ani nu e ceva neobişnuit. Dar cea de la Restaurantul Otafuku este cea mai veche. 

Loading...