Femeia asta a stat 35 de ani în faţa Casei Albe

casa124-peglob-3.jpg

Concepcion «Connie» Picciotto a fost protestatara care a rezistat cel mai mult în stradă fără întrerupere
Foto: AP
Citeste tot despre: 

Incredibil! Timp de 35 de ani, Concepcion Picciotto, supranumită “Connie”, nu şi-a părăsit postul din faţa Casei Albe. S-a instalat acolo, din 1981, pentru a protesta împotriva războaielor şi a violenţei.

Chinurile pe care Concepcion “Connie”  Picciotto le-a îndurat peste trei decenii şi jumătate în stradă s-au încheiat lunea trecută, când a murit, la vârsta de 80 de ani. Din 1981 a fost nelipsită din faţa Casei Albe, manifestând pentru pace. Bătrâna cu perucă şi glugă pe sub basma trăia într-un cort improvizat din folie de plastic, instalat în Parcul Lafayette, pe Bulevardul Pennsylviana din Washington. Zi şi noapte, 24 de ore din 24. O ştiau toţi trecătorii. Protesta neîncetat împotriva armelor nucleare şi a violenţei împotriva copiilor.

“Conception, iubire”, a apărut scris pe cortul suferinţelor ei, alături de buchete de flori, după ce s-a ridicat la cer. Când i s-a făcut rău, a fost dusă la un adăpost, unde şi-a dat ultima suflare. Trăia din mila sutelor de turişti, care treceau zilnic pe lângă ea şi îi dădeau de mâncare. Îi primea cu braţele deschise şi le oferea manifeste. Folosea WC-ul unui bar din apropiere şi dormea doar 4 ore pe noapte. Iarna îngheţa de frig, iar vara transpira îngrozitor.

Născută în Spania şi orfană, Picciotto a emigrat în SUA la 18 ani ca să lucreze la New York. S-a îndrăgostit de un om de afaceri italian, care a părăsit-o. A pierdut apoi serviciul, casa şi custodia fiicei sale. Atunci i-a venit ideea să se instaleze pe stradă şi să protesteze. L-a avut alături pe un alt protestatar, William Thomas, care a murit în 2009, la 61 de ani.

Din 2012, când a fost lovită de un taxi, se simţea din ce în ce mai rău. Instalată în faţa Casei Albe, ea i-a văzut rând pe rând pe Ronald Reagan, George Bush, Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama, care s-au instalat aici. Era supărată că nici un preşedinte nu a venit s-o salute. Însă a murit împăcată. Protestele ei au avut rezultate. S-au luat măsuri pentru reducerea armelor nucleare. Unii o consideră nebună, alţii eroină!
“Îi datorăm respect pentru efortul depus pentru o lume mai sigură şi pentru pace”, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Josh Earnest.

Loading...

Citește și

  • Ce nebun!

  • om copac

    Viaţa lui Abul Bazadar, în vârstă de 25 de ani, este un infern continuu de când a fost diagnisticat cu o boală care îi transformă mâinile în rădăcini de copac.

  • sani

    O nouă modă încinge rețelele sociale în China! Tinerele vor să arate că au cu ce se lăuda. Chinezoaicele au lansat o provocare foarte sexy sub hashtag-ul #carrypenunderbreast, prin care fetele sunt rugate să se fotografieze ținând un pix sub sâni și să facă publică imaginea. Răspunsul a fost uluitor, iar spectatorii nu au de ce se plânge. Este inflație de poze sexy!

  • Un tigru din Rusia a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce s-a aflat vestea că s-a împrietenit cu țapul care i-a fost adus de îngrijitorii safariului Primorye (din estul îndepărtat al Rusiei) ca să îl mănânce. Prietenia dintre cele două animale s-a rupt, brusc, după ce Amur l-a atacat cu coarnele în repetate rânduri pe Timur iar tigrul, sătul să-l suporte pe țap, a ripostat.