Experiment sovietic șocant! Un câine a trăit după ce i-a fost atașat corpul altui cățel

nintchdbpict000392388304.jpg

caine cu 2 capete
Un experiment de tipul Frankenstein, care a îngrozit lumea
Foto: The Sun/Life Magazine

Pare un scenariu rupt dintr-un film sau un roman de groază, dar partea cea mai înfiorătoare este că experimentul a existat în realitate. Un medic sovietic a creat un animal hibrid care a șocat întreaga lume la acea vreme și încă stârnește groază și în prezent.

Medicul rus Vladimir Demikhov a reușit să unească doi câini din rase diferite într-un singur corp, care, în mod miraculos, a trăit o lună. Experimentul de tip Frankenstein a fost imortalizat și într-o înregistrare video, așa cum se obișnuia în perioada Războiului Rece.

Într-un interviu pentru The Sun, doctorul John Conte, renumit pe plan internațional pentru calificarea și experiența în transplanturile de inimă, a spus cuvinte admirative despre medicul sovietic care a creat asemenea orori, pentru că lui i se datorează multe dintre cunoștințele pe care azi le are medicina modernă în materie de transplant. În primul rând, Demikhov  a demonstrat "că transplantul este posibil".

Demikhov a "asamblat" peste 20 de astfel de creaturi în Germania de Est în anii 1950 și 1960. Și, în timp ce multe dintre aceste bestii au supraviețuit doar câteva zile, una dintre ele a trăit 29 de zile. Este vorba despre un experiment din 1959, care a presupus atașarea părții din față a corpului unui cățeluș de doar două luni la corpul unui ciobănesc german pe nume Pirat. L-ea unit vasele de sânge și și-au creat propriul sistem imunitar...pentru o perioadă limitată, desigur, dar surprinzător de îndelungată.

nintchdbpict000392388390.jpg

caine cu 2 capete
Vasele de sânge le-au fost unite, ambele corpuri trăind datorită unei singure inimi
Foto: The Sun/Life Magazine

Medicul sovietic a fost renumit la acea vreme și a rămas în istorie pentru numeroasele operații similare, inclusiv pentru efectuarea primului transplant de plămâni  și prima atașare a unui bypass pe artera coronară a unui animal. Felul în care a realizat experimentul care a avut succe este de-a dreptul înfiorător. A amputat partea din spate a cățelușului, astfel încât să-i păstreze inima și plămânii. Vasele sale de sânge au fost apoi cusute în mod clasic, cu ața și acul. Vertebrele le-au fost și ele unite cu simple tije din plastic.

Știrea a făcut înconjurul lumii la acea vreme, fiindcă experimentul reușise și, cu toate că a fost unul demn de filmele horror, care azi ar fi pedepsit prin lege, a însemnat o revoluție în domeniul medicinei moderne.

Loading...