De ce sunt îngropați oamenii la doi metri sub pământ?

453101524.jpg

morti ingropat sub pamant
În trecut, exista un anumit motiv pentru care morții erau îngropați la doi metri sub pământ
Foto Getty

Fiecare civilizație și cultură are anumite tradiții după care își îngroapă morții. Modalitatea cel mai des întâlnită este înhumarea, care presupune îngroparea cadavrului la o anumită adâncime sub pământ pentru ca acesta să se descompună sub acțiunea reacțiilor chimice fără a fi atins de animale sau alți factori. Rămâne totuși întrebarea de ce a existat dintotdeauna practica de a îngropa corpul neînsuflețit la doi metri adâncime?

Conform ViralNova.com, atunci când s-a încercat să se rezolve această dilemă, s-a descoperit că regula de îngropare ține de anumite criterii, dar ele variază în funcție de regiunea geografică. Se pare că sintagma „la doi metri sub pământ” are o semnificație istorică. Ea a fost folosită în secolul al XVII-lea, mai exact prin 1665, în timpul Marii Epidemii de Ciumă din Londra. Atunci, s-a dat ordinul ca toți cei care mureau din cauza acestei boli să fie îngropați la cel puțin doi metri sub pământ pentru a împiedica răspândirea ciumei.

morti ingropat sub pamantZoom
În timpul Marii Epidemii de Ciumă, cei decedați erau îngropați la cel puțin doi metri sub pământ pentru a nu se răspândi boala
Foto Wikipedia

Se pare că în spațiul european și în cel american această regulă s-a păstrat de-a lungul secolelor, dar a și cunoscut unele abateri în funcție de regiune și cultură. În Statele Unite de exemplu, în Connecticut, nu mai există o regulă anume după care trupurile celor decedați trebuie înmormântate. Locuitorii acestui stat își pot îngropa morții chiar și pe propria proprietate, fără a avea vreo restricție a felului în care să facă acest lucru.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

loading...
Loading...

Citește și