Caz fără precedent. Un bebeluș s-a născut la 4 ani după moartea părinților săi

bebelus.jpg

cuplu copil china surogat
Copilul a fost născut de o mamă surogat, după ce cuplul își înghețase câțiva embrioni
foto simbol

Caz fără precedent în lume. În China, un bebeluș a venit pe lume la patru ani după moartea părinților. Cum a fost posibil? Copilul a fost născut de o mamă surogat, după ce cuplul își înghețase câțiva embrioni.

Shen Jie și  Liu Xi își înghețaseră câțiva embrioni viabili și voiau să aibă un copil prin fertilizarea in vitro. Cu cinci zile înainte de programarea la doctor pentru fertilizare, cei doi au murit într-un accident rutier, scrie The Guardian.

prince-william-football-t-768x461.jpg


Prințul William urmează să devină tată a treia oară
foto: arhivă
 

Tragedia a avut loc în 2013 și timp de patru ani părinții celor decedați au dus o adevărată bătălie legală pentru a li se permite să utilizeze embrionii și au reușit în cele din urmă să câștige dreptul în instanță.

Așa că, în luna decembrie aceștia au devenit bunici, după ce o mamă surogat a adus pe lume primul copil al cuplului decedat. Femeia care a acceptat să poarte sarcina este din Laos și a născut un băiețel. Acesta a fost botezat Tiantian, care înseamnă ”dulce”.

Este un caz fără precedent la nivel mondial, care ar putea duce la o reglementare mai clară a modului în care pot fi folosiți embrionii în cazul decesului.

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1