Acești oameni își îngroapă bebelușii în copaci! Care este explicația

desktop-1480287497.jpg

copii ingropati copaci
Populaţia insulei Tana Toraja din Indonezia are o bogată tradiţie privind ritualurile mortuare
Foto: wikipedia.org

Cadavrele adulților sunt duse în peșteri, iar în fiecare an, de celebrarea Ma'Nene, trupurile neînsuflețite sunt îmbrăcate în straie de sărbătoare. Oamenii „defilează” prin sat cu rudele moarte, așa cum le-a fost lăsată tradiția din moși-strămoși. Cu toate acestea, nu la fel se întâmplă cu bebelușii. Cei care au murit până să le dea dinții, sunt „îngropați” în trunchiul copacilor pentru a fi „absorbiți”, potrivit viralnova.com. Rezultatul este frumos, dar în acelați timp înfiorător.

desktop-1480287420.png

copii ingropati copaci
Acest ritual este unul special pentru comunitatea Tana Toraja
Foto: wikipedia.org

 

De cele mai multe ori, înmormântările durează câteva zile. Mormintele sunt scobite în copaci, iar sugarii înveliți în pânză sunt plasați în interior. Groapa este acoperită cu fibre de palmier țesute. Într-un copac sunt îngropați în jur de zece bebeluși. Cu toate că această practică poate părea un pic morbidă, locuitorii din Toraja nu-l văd în acest fel. Pentru ei, este o onoare ca sufletele cele mai prețuite ale comunitățile lor să fie asorbită de natură. 

desktop-1480287636.png

copii ingropati copaci
Bebelușii sunt îngropați în scoarța copacilor
Foto: wikipedia.org

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • hallstatt

    Fiecare cultură are propriile ritualuri și obiceiuri de înmormântare. Ele au variat de la un popor la altul și în funcție de epocă. Vikingii puneau trupul celui decedat pe o corabie, îi dădeau drumul să plutească în derivă pe apă, iar apoi, cu o săgeată în flăcări, incendiau vasul și cadavrul. Există însă un orășel în austria care are un ritual mai neobișnuit.

  • La popoarele creştine, praznicul Bobotezei este întâmpinat cu mare bucurie și este însoţit de o suită de tradiţii populare, practicate din generaţie în generaţie. Cele mai îndrăgite tradiții atrag norocul și alungă paguba și spiritele malefice din comunitîțile creștine.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5