În acest orășel, fetele devin băieți la vârsta de 12 ani

johnny.jpg

oras fete baieti
Johnny s-a născut fată, dar a devenit băiat la vârsta de șapte ani
Foto: Twitter

Un fenomen unic și bizar se petrece într-un orășel din Republica Dominicană. Mulți copii care se nasc fete, devin băieți (din punct de vedere biologic) pe la vârsta adolescenței. Nici medicii nu cunosc o explicație pentru acest fenomen.

Orășelul Salinas a ajuns cunoscut în întreaga lume prin cazurile bizare în care unii copii își schimbă sexul (involuntar) pe măsură ce se maturizează. Conform jurnaliștilor de la The Telegraph, Johnny este băiat din punct de vedere biologic, dar când s-a născut a fost fată. Abia când a ajuns la pubertate i-au crescut organele reproducătoare masculine.

În Salinas, aceste cazuri au devenit atât de frecvente, încât nu mai sunt considerate o anormalitate. Toți acești copii au fost fenumiți „Guevedoces”, care se traduce „penis la 12 ani”.

„M-am născut acasă, nu la spital. Ei (părinții, n.r.) nu știau ce sex am. Mergeam la școală și purtam fustă. Nu mi-a plăcut niciodată să mă îmbrac ca o fată. Nu mă jucam cu jucăriile de fete. Tot ce doream era să mă joc cu băieții”, își amintește Johnny.

Din punct de vedere științific, anomalia se produce din cauza lipsei hormonului dihidrotestosteron, din perioada sarcinii. Din acest motiv, bebelușii se nasc de sex feminin, dar organele genitale masculine se dezvoltă la unele dintre ele atunci când crește nivelul de testosteron din organism. La pubertate, fetele Guevedoces primesc o nouă doză de testosteron și astfel, încep să capete trăsăturile masculine. Pentru Johnny, schimbarea a apărut la vârsta de șapte ani.

Se pare că se știe despre aceste cazuri încă din 1970, fiind descoperite de către cercetătoarea americană dr. Julianne Imperato-McGinley, dar nici până în prezent medicii nu au găsit o explicație pentru acest fenomen.

Loading...
 
 

Citește și

  • huaxi oras milionari

    Nu v-ați întrebat niciodată de ce oamenii bogați nu locuiesc cu toții în același loc? Ei bine, acest loc vhiar există. Este un oraș unic în lume, populat doar de oameni bogați, dar deși pare un colț de rai, traiul aici presupune o condiție foarte severă.

  • Cap d`Agde nudisti orasel franta dezbracati

    Turiști din întreaga lume se îmbulzesc în orășelul maritim francez Cap d`Agde unde tot ce-ți trece prin minte poate deveni realitate. Satul naturist Cap d`Agde, cândva o simplă dumbravă de măslini, astăzi este un magnet pentru nudiști din diverse colțuri ale lumii, având 40.000 de locuitori lipsiți de inhibiții în lunile fierbinți de vară.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1