Vrei să-ţi cumperi bicicletă? Uite la ce să fii atent!

Ultima actualizare:
Bicicletă de oraş Preţ: 949 de lei
Bicicletă de oraş Preţ: 949 de lei

A venit căldura şi deja am ieşit cu bicicletele prin parcuri. Dacă nu ai şi vrei să-ţi cumperi una, ar trebui să ţii cont de sfaturile specialiştilor în domeniu, pentru că trebuie să urmezi câteva reguli esenţiale. Hozit George Alexandru, asistent al departamentului de ciclism din cadrul magazinului Decathlon, ne-a spus tot ce trebuie să ştim.

  • Bicicletă pentru femei sau pentru bărbaţi. În multe magazine observăm modele de biciclete de damă şi pentru bărbaţi. Cele de damă au cadru-lebădă, iar cele pentru bărbaţi au cadrul drept.
  • „Dar nu există o regulă general valabilă. În magazinele Decathlon, de exemplu, nu vei găsi biciclete special destinate femeilor şi bărbaţilor pentru că îi încurajăm pe clienţi să cumpere în primul rând în funcţie de confort. Dacă o femeie se simte bine pe o bicicletă cu cadru drept, ar trebui să fie suficient ca s-o cumpere”. 
  • Atenţie la confortul pe care ţi-l oferă şaua. În ceea ce priveşte bicicletele de oraş, o şa mare îţi oferă un confort mai mare. Iar confortul e clasificat pe o scară de la 1 la 5, preţurile diferind în funcţie de acest aspect. O şa confortabilă va da corpului tău o poziţie dreaptă şi corectă. Astfel, nu vei suferi de dureri de spate, umeri şi ceafă. Orientează-te, deci, către şei de mărime XL. Dacă, dimpotrivă, vei să cumperi o bicicletă sport, şaua trebuie să fie mai mică. În caz contrar, vei resimţi dureri în zona laterală a picioarelor, tendinţa fiind aceea de a strânge şaua între picioare, de unde şi durerile. 
  • Ce mărime alegi? Bicicletele sunt pe mărimi, în funcţie de înălţimea persoanei care le foloseşte. Avem două mărimi la care ne raportăm: M şi L. O bicicletă de mărimea M poate folosită fi de o persoană cu înălţimea sub 1,7 m. O biciletă de mărimea L poate fi folosită de cineva care are o înălţime peste 1,7 m. 
  • Forma cadrului. Un cadru de bicicletă drept îţi va oferi un confort mai mic. Iar asta pentru că poziţia braţelor şi a spatelui nu este una firească. Biciclistul se apleacă mai mult sau mai puţin în faţă, iar coloana vertebrală ar avea de suferit. O bicicletă cu cadru-lebădă este mult mai comodă în timpul mersului, iar corpul tău stă drept în şa. 
  • Poziţia ghidonului. La o bicicletă sport, ghidonul trebuie ridicat sau coborât în aşa fel încât unghiul corpului să aibă între 45-50 de grade. Asta, pentru un confort sporit şi pentru o poziţie corectă a coloanei vertebrale. Ghidonul va fi reglat de către tine, acasă, ţinând cont de acest aspect. 
  • Cum întreţinem bicicleta. Lanţul trebuie uns cu un produs care degresează şi lubrifiază în acelaşi timp. Degresarea presupune înlăturarea mizeriei, a noroiului, prafului şi a altor impurităţi. Evident, bicicleta nu se va ţine în ploaie sau umezeală pentru a o feri de rugină. Însă, la drum, ea nu trebuie menajată. Dacă se strică repede, este din cauza faptului că produsul nu e de calitate. Atenţie! Bicicletele de oraş nu au suspensii, deci atenţie sporită la gropi şi teren accidentat. Când pleci la drum, ar trebui să ai la tine un kit de reparaţii şi o cameră de rezervă. 

Cum faci alegerea potrivită pentru copilul tău

Bicicletele pentru copii se aleg în funţie de vârsta celui mic şi de înălţimea lui. Trebuie, însă, la aceste modele să fim atenţi la dimensiunile roţilor. Pentru copiii până în trei ani, roata trebuie să aibă 12 inch.  Este vorba despre bicicletele de iniţiere, fără pedale sau tricicletele).  Pentru copii între 3-5 ani şi cu înălţimea între 90 şi 105 cm roţile trebuie să aibă 14 inch. Pentru copii cu vârste între 4-6 ani şi o înălţime între 105-120 cm roata trebuie să aibă 16 inch.  Cumpără o bicicletă cu roţile de 20 de inch dacă ai un copil cu vârsta între 6-8 ani şi un model de 24 de inch dacă cel mic are peste 8 ani. 

Modele şi preţuri

Bicicletă de oraş Preţ: 699 de lei
Bicicletă de oraş Preţ: 699 de lei

Bicicletă de copii Preţ: 199 de lei
Bicicletă de copii Preţ: 199 de lei

Bicicletă de oraş Preţ: 1.099 lei
Bicicletă de oraş Preţ: 1.099 lei


    Bicicletă de oraş Preţ: 1.099 lei
Bicicletă de oraş Preţ: 1.099 lei

Cât te costă să închiriezi

Mersul pe bicicletă e încurajat de mai toate autoritățile locale din țară. Acestea au amenajat centre de închiriat vehicule pe două roți în parcurile mari, iar accesul este gratuit. Fiindcă numărul bicicletelor este mic, rareori găsești una disponibilă. Cea mai mare rețea de închiriat biciclete din România, I Velo, deține centre de închiriat în București, Brașov, Constanța, Alba Iulia, Iași, Sibiu și Oradea. Tarifele de închiriere sunt de 5 lei/oră sau 15 lei/24 de ore, în cele trei locuri din Capitală (Aviatorilor, Arcul de Triumf, Parcul Tineretului). În celelalte orașe, tariful este de 4 lei/oră și 15 lei/24 de ore. Elevii până în 16 ani și pensionarii au gratuitate în baza carnetului de note, respectiv a talonului de pensie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net