Vrei să ieși la alergat? Iată ce nu trebuie să uiți acasă

alergat_509513029.jpg

foto: Shutterstock

Soarele și-a intrat în drepturi, iar aleile înverzite ale parcurilor te îndemnă să îmbraci echipamentul de alergat și să nu simți cum trece timpul. Pentru ca oboseala să nu te cuprindă prea rapid și pentru a putea să-ți folosești pe deplin resursele de concentrare, ai nevoie de accesoriile potrivite.

Suport de braț pentru telefonul mobil

Oricât de mult ți-ai dori, nu poți lăsa telefonul din mână prea mult timp, iar a ieși din casă fără el nici nu intră în discuție. Totuși, ultimul lucru de care ai nevoie la alergat este un obiect care să îți limiteze libertatea de mișcare sau care să îți cadă din buzunar când te aștepți mai puțin. În loc să apelezi la tot felul de improvizații sau la soluții de moment, alege să-i oferi telefonului tău un spațiu de depozitare adecvat.

Un suport de braț pentru telefonul mobil te ajută să ții gadgetul strâns pe corp, în așa fel încât să nu te stânjenească în timpul mișcărilor cele mai ample. Datorită materialului din care este confecționat, suportul îți protejează telefonul de picăturile de ploaie sau de zgârieturi. În funcție de forma suportului pe care îl vei alege, vei avea posibilitatea să-ți conectezi căștile la mufa telefonului mobil.

Căști intraauriculare

alergat_499797859.jpg

foto: Shutterstock

 

Alergatul este o activitate pe cât de plăcută, pe atât de intensă, iar concentrarea joacă un rol foarte important în reușita personală. Cu cât iți deconectezi mintea mai eficient de la grijile zilnice sau de la mediul înconjurător, cu atât mai mare va fi capacitatea de a-ți depăși limitele. Dacă ai și găsit ritmul muzical cel mai potrivit cu gusturile tale muzicale, cu siguranță oboseala de după fiecare repriză de alergare nu se va mai face simțită atât de intens.

O pereche de căști intraauriculare îți oferă o calitate bună a sunetului, dar și lejeritatea dată de greutatea neglijabilă, care te ajută să nu le simți în timpul folosirii. Prin fixarea lor optimă în ureche, căștile sunt foarte confortabile, iar spațiul mic pe care îl ocupă în orice buzunar le transformă în soluția cea mai potrivită pentru ținuta lejeră a unui alergător de ocazie. Mai mult, cu ajutorul microfonului încorporat, vei putea vorbi la telefon cu mâinile libere.

Borsetă pentru chei și acte

Nimic nu este mai sâcâitor decât zornăitul cheilor în timp ce alergi. Dacă mai adăugăm și stresul de a muta sticla de apă dintr-o mână în alta sau de a nu ști sigur dacă nu ai pierdut actele pe vreuna dintre alei, peisajul unei zile ratate este complet. Pentru ca toate astea să nu-ți strice plăcerea de a alerga, ai nevoie de o borsetă spațioasă și impermeabilă.

Astfel, sticla cu apă, atât de importantă când turele tale de parc se desfășoară la temperaturi ridicate, îți va sta la dispoziție de fiecare dată când îți va fi sete, dar nu te va stresa atunci când nu vei avea nevoie de ea. Cheile, actele sau abonamentul pentru transportul în comun vor sta la loc sigur cât timp îți faci turele.

Șapcă sau bentiță din burete

Unul dintre factorii cei mai subestimați ai alergatului în aer liber este efectul expunerii directe la soare. După o zi întreagă de alergat fără nici un fel de protecție, simptomele insolației nu sunt ceva ieșit din comun. Pe lângă rolul de a te proteja de soare, o șapcă din poliester te apără și de transpirația din zona frunții.

Datorită buretelui din zona de contact cu pielea, vei scăpa de sudoarea atât de neplăcută în timpul activităților fizice. Șapca nu trebuie să te strângă în niciun moment, iar ideal ar fi să alegi un exemplar cu bandă sau șnur elastic, pentru a-l putea adapta la dimensiunile capului tău. Dacă soarele nu este foarte puternic, poți folosi doar o bentiță din burete.

Ochelari de soare

Acțiunea razelor UV asupra ochilor nu sunt ceva de neglijat, dar entuziasmul pe care ți-l induce vremea frumoasă te-ar putea face să ignori acest risc. O pereche de ochelari de soare cu filtru UV te eliberează de efectele negative asupra vederii și îți permit să te concentrezi mai bine la traseu.

Cu o formă curbată, adaptată la forma feței, cu lentile care nu sunt înconjurate în totalitate de ramă și cu zone de aerisire dispuse în partea inferioară, ochelarii de soare pentru alergare sunt concepuți special pentru a-ți oferi performanță deplină.

Acum, că știi exact de ce ai nevoie pentru a te bucura din plin de o zi reușită la alergat, nu îți mai rămâne decât să găsești parcul sau pădurea în care te simți cel mai bine.

 

 

Loading...