Unde îţi găseşti un partener de călătorie

Esti singur şi toţi prietenii tăi merg în vacanţă cu propria familie? Acesta nu e un motiv să stai închis în casă toată vara. Şi tu poţi călători cu alţii ca tine. Există agenţii de turism şi grupuri pe Facebook unde se organizează ­excursii în grup mai mare. Tot pe internet poţi găsi parteneri de călătorie cu care să împarţi costurile unei camere de hotel sau ale unui drum cu maşina.

Găseşte-ţi partener de vacanţă, împarte costurile de călătorie sau află pe unde mai călătoresc alţii. Acesta este scopul unui grup pe Facebook numit „Partener de călătorie”, unde sunt înscrise aproape 17.000 de persoane. Unii formează un grup mai mare de persoane care vor merge în Thassos, alţii propun o vacanţă pe Costa Brava din Spania în perioada 1-8 august, altcineva e interesat de o vacanţă în Macedonia, în perioada 19-23 august. Astfel, unii vin cu idei, alţii răspund, schimbă impresii de traseu, se anunţă când e vreun pont bun la bilete de avion. „În 2018 am fost în Georgia cu Dan şi Florin. A fost prima mea experienţă pe acest grup şi a fost 100% reuşită. Ne-am distrat explorând ţara. Apoi am păstrat legătura, mai mult cu Florin, cu care am mai fost în Suedia, Norvegia, Belgia şi Luxemburg”, povesteşte Robert, un tânăr înscris pe grup. 

 

Prietenii frumoase se leagă şi în excursiile organizate de DCR Adventures. Azi, spre exemplu, 35 de persoane au plecat din Bucureşti într-o escapadă de o zi în Cheile Ghimbăvului; weekendul viitor (2-4 august) se pleacă într-o expediţie în Masivul Retezat; urmează un „Blind Trip”, adică o excursie de o zi în care nu ştii unde mergi sau cu ce călătoreşti, organizatorii oferindu-ţi doar câteva indicii care să te ajute să-ţi pregăteşti bagajul. „Avem atât excursii scurte, de 1-3 zile, în ţară, unde vizităm obiective turistice mai puţin promovate, cât şi circuite şi sejururi în străinătate. În septembrie plecăm în Grecia, în octombrie în Serbia. O excursie de o zi costă între 120 şi 150 de lei. La genul acesta de ieşiri se înscriu online şi participă de obicei circa 30 de persoane. Majoritatea sunt tineri, media de vârstă fiind de 30 de ani. S-au legat multe prietenii, chiar mai mult de atât, unii s-au şi căsătorit după ce s-au cunoscut într-o astfel de excursie”, povesteste Adrian Matache, organizator. 

Single Camp & Travel este un alt grup online care organizează drumeţii la munte, evenimente, circuite şi sejururi în care oricine se poate înscrie. „Dacă veniţi pentru prima dată, trebuie să ştiţi că cei cu care vă întâlniţi participă nu doar pentru actul turistic, ci şi pentru socializare. Cadrul de excursie, programele sunt astfel gândite încât să fie cât mai prietenoase cu putinţă, să dea posibilitatea comunicării şi formării unor legături de amiciţie. Noi facem altceva decât simplul turism, ne adresăm unui anumit profil de public. Fiind vorba de un grup privat, nu de o agenţie turistică, ne rezervăm dreptul să excludem pe cei care strică atmosfera, creează situaţii penibile, comentatorii de profesie, care sunt prea egoişti etc.”, anunţă organizatorii. Weekendul viitor (2-4 august) se face o drumeţie în Munţii Făgăraş, cu o noapte de cazare la Cabana Bâlea Cascadă (567 de lei de persoană), urmează o călătorie în ţinutul Buzăului (9-11 august, 490 de lei), dar şi o minivacanţă în Bulgaria (21-25 august, 295 euro).

 

Dacă eşti pasionat de drumeţii pe munte şi cauţi gaşcă, o poţi găsi pe carpati.org. Aici sunt postate propuneri de ture pe munte, e specificat gradul de dificultate al traseului, numărul de kilometri şi echipamentul de care ai nevoie. Plecatul la drum cu necunoscuţi are avantaje şi dezavantaje. Poţi întâlni oameni cu care să rezonezi, să te simţi bine, să legi prietenii, însă nu mereu ai libertatea totală de a face ce vrei sau poţi descoperi că nu toţi au aceleaşi gusturi. Dar, încercarea moarte n-are, aşa că îţi spunem curaj şi distracţie plăcută!

Loading...