Sfaturi pentru o bucătărie funcţională şi primitoare

Reflectarea asupra impactului pe care îl poate avea casa ta asupra sănătății și bunăstării familiei tale este un lucru important, dar deseori este trecut cu vederea.

Totuși un design bun nu este atât de greu de abordat. Bucătăria și zona de luat masa este probabil centrul social al casei tale, de aceea crearea unui spațiu care să permită interacțiunea socială este esențială. Nu doar mobila de bucătărie contează, ci și încorporarea acesteia într-un context specific stilului tău.

Adu în bucătăria ta aceste lucruri simple și accesibile:

1.Elemente ale naturii

Lumina naturală este fundamentală pentru ca oamenii să catalogheze pozitiv un spațiu, așa că analizează dacă poți mari orice fereastră existentă. Dacă nu este posibil, menține luminată zona ferestrelor, optând pentru jaluzele elegante în locul perdelelor grele și voluminoase. Nu aglomera pervazul în interior, nici în exterior, chiar dacă este vorba despre cărți de bucate, flori, plante sau ornamente.

2. Planifică fiecare colț al bucătăriei

Încearcă să planifici aspectul și poziționarea obiectelor cheie de mobilier astfel încât fiecare colțișor să aibă rolul și funcționalitatea lui.

3.Optează pentru luminile suspendate

Luminile în stil pandantiv sau luminile suspendate sunt niște bijuterii pentru o zonă în care se gătește și se ia masa. Orientate deasupra unei mese mari sau centrate pe mijlocul tavanului, luminile suspendate creează un centru frumos de atenție unde privirile vor rămâne ațintite în timp ce ochii scanează bucătăria. Nu fi timid când alegi corpurile de iluminat - fii colorat, dramatic și original! 

4. Profită de spațiul suplimentar

O bucătărie mare, cu un plan deschis, nu este doar pentru gătit. Profită de fiecare colț din bucătăria ta. Caută un loc unde poți aranja scaune sau bănci pentru masă - chiar și scaune tapițate sau o canapea mică împreună cu un covor atractiv. Acest lucru va face un loc extraordinar pentru oaspeți sau pentru ca membrii familiei să citească, să se relaxeze sau să savureze băuturi și gustări, în timp ce conversează unii cu alții.

5. Fii atent când alegi aparatele

Nu există nimic mai rău decât aparatura care cere și atrage prea multă atenție. Din fericire, în ziua de astăzi există versiuni de aparatură care se încorporează în mobilă, astfel încât frigiderul, aragazul și mașina de spălat vase rămân ferite privirilor, în loc să iasă în evidență. Alege aparatură care se potrivește cu designul, de exemplu cuptoare mici cu microunde și aparate de prăjit pâinea, care să fie poziționate la nivelul superior al dulapului.

Așa cum ne spun și experții în sănătate: consolidarea conexiunilor cu familia și prietenii este cheia fericirii umane, așadar prioritar este crearea unui spațiu primitor de luat masa, funcțional și estetic, unde întreaga familie se poate aduna pentru a împărtăși idei și povești la finalul zilei. Prietenii îți vor aprecia mâncarea și vor pleca de la tine plini de voie bună, familia ta va fi mai unită și fiecare masă împreună va aduce și mai multă armonie în casă. Este foarte simplu: o bucătărie plină de viață va face diferența!

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1