Secrete pentru a crea mai mult spațiu într-o baie mică

lumina.jpg

Sursă foto: pexels.com
Citeste tot despre: 

Dacă, până recent, acesta era locul de depozitare în care erau așezate coșul de rufe murdare, detergenții, stocurile de hârtie igienică și cârpe de șters praful și te-ai gândit să reamenajezi baia mică, astfel încât să îi dai o altă funcționalitate, trebuie să știi de la început că nu vei avea o misiune prea ușoară.

Ai la dispoziție un spațiu restrâns, astfel încât chiar trebuie să faci cele mai bune alegeri în ceea ce privește alegerea corpurilor de toaletă, a mobilierului, a gresiei și a surselor de lumină. Cel mai adesea, e de preferat să recurgi la specialiști, pe lângă muncitorii care execută lucrările, dar, poate scapi de această cheltuială și ții seama de câteva recomandări care ți-ar putea fi extrem de utile: 

Cabină de duș în loc de cadă

Pentru că mărirea optică a interiorului reprezintă o adevărată provocare chiar și pentru cei mai experimentați designeri de interior, trebuie, de la început, să respecți o regulă: nu aglomera baia și valorifică mai mult „verticalitatea”, un principiu care e de preferat să fie aplicat atât la obiectele sanitare, cât și la mobilier. De exemplu, în locul unei căzi de baie, optează pentru o cabină de duș cu pereții exteriori de sticlă. În privința vasului de toaletă, evită unul cu picior și orientează-te către unul suspendat.

Lumini și oglinzi 

Pentru un efect vizual de mărire, ai nevoie de spoturi led încorporate în tavan și oglinzi care adaugă decorului adâncime și spațiu. În cazul în care baia nu dispune de nicio fereastră, poți „recrea” una falsă, din blocuri de sticlă. De asemenea, o plafonieră poate fi cea mai importantă sursă de lumină artificială.

Rafturi și dulapuri modulare

Pentru că într-o baie mică, dezordinea va crea impresia de haos și loc sufocant, vei avea nevoie de rafturi și de dulapuri modulare, dispuse pe verticală și înalte, care să îți permită să pui la îndemână toate obiectele de care ai nevoie: de la cele de îngrijire și igienă, la prosoape și medicamente. Alege dulapurile în culori deschise, suspendate, eventual cu oglinzi încorporate, pentru a mări iluzia de spațiu. 

Culori deschise 

Băilor mici li se potrivesc ca o mănușă plăcile ceramice sau gresia în culori deschise, de dimensiuni medii. Experții în domeniu spun că oferă impresia unui spațiu mai mare acele culori care sunt asociate elementelor naturale, cum ar fi apa și aerul, pe lângă clasicele bej, alb, roz pudrat.

Baia mică nu trebuie nicidecum subestimată, ci proiectată ca un loc extins, dar și distins al băii principale, integrată perfect în ansamblul locuinței și cu o funcționalitate valorificată la maximum.  

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1