Nu mânca în faţa televizorului! Rişti să te îngraşi

Să-ţi iei prânzul sau cina în faţa televizorului e periculos pentru silueta ta. Specialiştii avertizează că, dacă eşti atent la ecranul electronicelor în loc să te concentrezi pe ce ai în farfurie, uiţi să te opreşti din mâncat.

Niciodată nu mânca în timp ce priveşti la televizor sau în timp ce mai ai o altă activitate care îţi ocupă mintea. Mai multe studii arată că, în felul acesta, mănânci mecanic, de obicei prea mult, fără să conştientizezi că te-ai săturat. Nutriţioniştii citaţi de health.com spun că cel mai bun sfat pentru cei care ţin la siluetă este să închidă televizorul atunci când mănâncă şi să separe clar zona media de bucătărie. Fiecare bucăţică de mâncare trebuie mestecată bine, savurată, conştientizată. Masa e bine să dureze circa 20 de minute, pentru că, în mod normal, de atât timp e nevoie pentru a ajunge la creier informaţia că te-ai săturat. În felul acesta, ajuţi digestia, mănânci mai puţin şi te ridici sătul de la masă.
De asemenea, la fel de periculos este mâncatul la birou, în timp ce butonezi la tastatură. Motivezi că eşti foarte aglomerat şi nu ai timp pentru pauza de masă, prin urmare, te obişnuieşti să îţi mănânci sendvişul între două e-mailuri. Cu timpul, după principiul lui Pavlov, organismul tău aşteaptă ca, de fiecare dată când lucrezi la computer, să ronţăi ceva. Recomandarea specialiştilor este ca în zilele în care nu ai timp să ieşi în pauza de prânz, măcar închide ecranul monitorului şi mănâncă în linişte, departe de tot ce bipăie, concentrându-te pe mâncare şi simţind cu adevărat când eşti sătul. Acelaşi principiu se aplică şi când iei masa în oraş cu prietenii şi vă întindeţi la poveşti, cu ronţănele în faţă, dar şi când obişnuieşti să bei sucuri şi cafea în timp ce conduci.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1