Leacuri mănăstireşti pentru diabet

Ultima actualizare:

    Afinul se numără printre cele mai cunoscute leacuri mănăstireşti pentru diabet Foto Click!
Afinul se numără printre cele mai cunoscute leacuri mănăstireşti pentru diabet Foto Click!

Suferi de diabet? Nu e deloc uşoară viaţa celui care a fost diagnosticat cu această boală. Însă, cu puţină disciplină şi o dietă sănătoasă, diabeticii pot duce o viaţă normală. Iată care sunt cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru diabet.

Nu ezitaţi să profitaţi de vechile leacuri mănăstireşti pentru diabet, efectele lor au ajutat diabeticii vreme de sute de ani!

Diabetul e o cădere a sistemului metabolic, care cauzează un nivel excesiv al zahărului din sânge. Odată apărut, diabetul durează toată viaţă. Prin urmare, boala necesită o monitorizare permanentă. În prezent, există numeroase modalităţi de a preveni şi de a trata diabetul. Astfel, orice bolnav diagnosticat cu diabet poate folosi şi remedii naturiste, leacuri mănăstireşti pentru diabet.

Leacuri mănăstireşti pentru diabet - dafin, salvie, coada calului, gălbenele, cimbrişor, ovăz

Ce sfaturi are pentru diabetici medicina tradiţională? Printre cele mai importante leacuri mănăstireşti pentru diabet, în primul rând, renumit e ceaiul de teci de fasole, pentru scăderea glicemiei. Mai sunt bune şi infuziile de frunze de dafin, salvie, coada calului, gălbenele, flori mici, cimbrişor. Se fierbe o linguriţă de amestec la o cană cu apă timp de 3 minute. Se consumă zilnic trei căni, câte una înaintea fiecărei mese principale cu o jumătate de ora. Un pahar (200 ml) de ovăz nedecorticat se clăteşte cu apă rece, se toarnă într-un vas cu capac şi se opăreşte cu un litru de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă să infuzeze timp de 12 ore. Se strecoară prin trei straturi de tifon şi lichidul rezultat se bea în trei reprize, timp de o zi. Tratamentul durează trei luni, după care se face pauză o lună. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute leacuri mănăstireşti pentru diabet.

Leacuri mănăstireşti pentru diabet - afin, porumb, dud

Iată şi alte leacuri mănăstireşti pentru diabet! Pentru normalizarea glicemiei, se iau trei ştiuleţi de porumb fără boabe şi se pun la fiert în doi litri de apă. Când lichidul se reduce la jumătate, se împarte în patru căni şi se bea toată cantitatea în decursul unei zile. Cura durează trei zile, timp în care se măsoară glicemia înainte de a începe tratamentul şi la câteva zile după.

Ceaiul de afin nu poate lipsi din nicio dietă a diabeticilor. Se prepară astfel: o lingură de frunze mărunţite se pune în 250 ml apă clocotită. Se acoperă 15 minute şi se strecoară. Se consumă 2-4 căni pe zi. Se mai poate folosi şi macerat: se pun două linguriţe de plantă măcinată cu râşnită de cafea în 250 ml apă, pentru 12 ore, apoi se strecoară. Se poate lua chiar praful care se obţine din frunze uscate, care se ţine sub limba câteva minute, apoi se înghite. Se poate face acest lucru de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese. Se poate adaugă acest praf în ciorbe sau mâncăruri.

Acestea sunt printre cele mai cunocute leacuri mănăstireşti pentru diabet.Tratamentul cu afin e cel mai eficient deoarece conţine myrtilina, supranumită insulină vegetală. Cu afin, există şi o terapie rusească. Se bea un litru de infuzie de afin pe zi sau două trei căni de infuzie din frunze de dud, se ia o linguriţă de boabe de muştar de trei ori pe zi. Şi acestea e numără printre cele mai importante leacuri mănăstireşti pentru diabet

Leacuri mănăstireşti pentru diabet - infuzii, pulberi, rachiu

Ce se mai află, oare, pe lista celor mai importante leacuri mănăstireşti pentru diabet? Se mai recomandă, în tratamentul diabetului, infuzia din muguri de liliac: câţiva muguri se pun într-un litru de apă clocotită. Se ia câte o lingură, de trei ori pe zi.

Nu ezitaţi să profitaţi de vechile leacuri mănăstireşti pentru diabet! Un alt remediu este maceratul de urzici: se lasă la macerat în alcool frunze de urzici, timp de o săptămână, apoi, se bea câte un păhărel, de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Fasolea verde este şi ea un remediu excelent: se fierb păstăile de la 3 kg de fasole verde şi, din zeamă obţinută, se bea câte o ceaşcă dimineaţă, pe stomacul gol, timp de două săptămâni.

Printre alte leacuri mănăstireşti pentru diabet, foarte bună e şi ceapa fiartă în lapte. Se mănâncă de două ori pe lună, fără a bea laptele. Se spune că sucul de ţelină, trei păhărele pe zi, scoate cantitatea de zahăr din sânge. Mai sunt buni 4-5 morcovi pe zi, tijele de păpădie, sucul de castraveţi proaspeţi. Cura de vâsc are şi ea rol terapeutic. Vâscul se lasă în apă rece până a două zi, apoi se încălzeşte uşor, se strecoară, se beau trei ceşcuţe pe zi, timp de 2-3 săptămâni. Se prepară usturoi macerat în rachiu de secară. Se folosesc trei căpăţâni de usturoi zdrobite într-o sticlă de un litru de rachiu, se macerează 14 zile, se consumă o lingură în fiecare zi, înainte de micul dejun. De asemenea, diabeticilor le e recomandat să mănânce jumătate de linguriţă de scorţişoară zilnic, deoarece aceasta echilibrază nivelul de zahăr din organism şi aduce rezultate benefice în ceea ce priveşte sănătatea inimii. 

Leacuri mănăstireşti pentru diabet -  sucuri şi salate

Ce alte leacuri mănăstireşti pentru diabet mai există? Ca tratament natural pentru diabet, fitoterapia mai recomandă un amestec din frunze de mur şi de afin, sclipeţi, coji uscate de fasole verde. Se pune o linguriţă cu vârf de amestec la 250 ml de apă, se opăreşte şi se lasă să stea timp de trei minute, apoi se strecoară. Se consumă, zilnic, 1,5-2 litri din acest ceai.

Un alt leac e sucul crud de varză, consumul zilnic de morcovi proaspeţi, ceapă şi usturoi. Frunzele şi mlădiţele de soc sunt şi ele indicate în diabet, sub formă de ceai. Primăvară, e recomandată salată din frunze şi tulpini de păpădie, care e bine să fie consumată zilnic, timp de 4 săptămâni. 10-15 tulpini de păpădie pe zi pot produce o scădere totală a nivelului zahărului în sânge. Rădăcinile de cicoare se pot oferi diabeticilor drept zarzavatul de regim cel mai bun. Şi prazul este excelent şi se află printre cele mai importante leacuri mănăstireşti pentru diabet . Peste 500 g de praz, tăiat până la vârfurile verzi, se toarnă 0,7 l de vin alb sec şi se lasă 24 de ore acoperit. Se filtrează şi lichidul se toarnă în sticle. Se bea, dimineaţă şi seară, câte o gură.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net