Greşeli care îţi strică vacanţa

Visezi un an întreg la vacanţa de vară, ţi-o doreşti perfectă, dar câteodată ai surprize neplăcute.

Se poate întâmpla acest lucru din cauza unor greşeli pe care chiar tu le faci: nu îţi alegi perioada potrivită, nu te documentezi înainte legat de  hotel, de staţiune, nu ştii să-ţi gestionezi corect bugetul. Un blogger de călătorii atrage atenţia asupra câtorva aspecte pe care e bine să le ai în vedere înainte de a porni la drum!

Pierzi prea mult timp în maşină

Unora le place la nebunie să conducă şi nu obosesc. Totuşi, există persoane care conduc şi 22 de ore ca să evite o cheltuială cu o noapte de cazare pe drum. Ori, ca să evite nişte taxe de autostradă, aleg drumuri lăturalnice pe care nu le mai găseşte nici Google.

Asta înseamnă timp pierdut şi nervi, aflăm de pe almonacalatoreste.ro. Dacă ai timpul de concediu limitat, ca să nu pierzi 2-4 zile în maşină, poate e bine să iei în calcul transportul cu avionul.

Mergi într-o perioadă nepotrivită

În unele locuri, în această perioadă e îngrozitor de cald. Ar fi un chin să te plimbi sau să stai la plajă cu soarele puternic deasupra capului. Alege-ţi destinaţia de vacanţă în funcţie de perioada în care poţi să-ţi iei concediul, sau invers (perioada în funcţie de destinaţie) pentru a te bucura de atmosfera ideală.

Nu te documentezi bine înainte de a-ţi alege hotelul

„Mulţi se lasă vrăjiţi de faptul că hotelul se află la doar 50 de metri de plajă, fără să ştie că acea plajă e doar o adunătură de bolovani. Alţii sunt fericiţi că au piscină, însă cel mai apropiat supermarket e la 2 km distanţă”, spune Almona. Înainte de a-ţi alege hotelul, vezi unde e situat, citeşte review-uri despre el, cântăreşte plusurile şi minusurile. 

Optezi pentru un regim de masă nepotrivit

Dacă ştii că vei face excursii, că vrei să te plimbi, să vizitezi, atunci nu-ţi lua hotel în regim all inclusive. Vei fi legat de masă. Pe de altă parte, în anumite destinaţii e mai avantajos să mănânci la hotel, variat, faţă de mâncarea proastă şi scumpă de la restaurantele din zonă (mai ales dacă aveţi copii). Informează-te!

Alergi să bifezi toate obiectivele

Odată ajuns la destinaţie, te ambiţionezi să vezi tot ce se recomandă în ghidurile turistice. Goana nebună de la un obiectiv la altul, de la o plajă la alta, nu-ţi mai lasă timp să te relaxezi, să savurezi. Te vei întoarce acasă obosit şi stresat. Nu e necesar să „periezi” tot locul. Bucură-te de vacanţă şi, ce rămâne nevăzut, lasă pe data viitoare.

Eşti prea legat de telefon

Cum vezi ceva frumos, trebuie să stai să faci zeci de poze, apoi să le alegi pe cele mai bune să le pui pe reţelele sociale. Pierdere de timp! În ritmul ăsta, nu mai ajungi să te bucuri de peisaj. 

„De când cu telefoanele şi camerele digitale, am ajuns să privim totul prin obiectiv. În goana de a imortaliza tot ce mişcă, uităm de ce suntem acolo. Hai să trăim vacanţa, nu să o vedem în reluare”, spune boggeriţa.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1