De ce să alegi uși metalice pentru intrarea casei tale?

pexels-charles-parker-5845546.jpg

Usa metalica
Ușile metalice moderne oferă un grad de siguranță mult mai ridicat decât cele din lemn
Foto: Charles Parker
Citeste tot despre: 

Te-ai apucat de amenajarea locuinței tale sau pur și simplu vrei o schimbare și ai ajuns în punctul în care trebuie să alegi ușa de la intrare, dar nu știi exact care este cea mai bună opțiune? Pentru a nu lua o decizie neispirată, trebuie să știi de la bun început care sunt aspectele cele mai importante în această privință.

Când vine vorba de ușa de intrare, ne gândim la două caracteristici esențiale, și anume aspectul și siguranța. Fiind un element ce poate fi ușor observat din exteriorul locuinței, ușa de la intrare trebuie să se integreze perfect în arhitectura casei și să aibă un aspect plăcut. De asemenea, aceasta trebuie să îți ofere siguranța necesară pentru a te putea simți protejat în propria ta locuință. 

Chiar dacă ușile din lemn sunt mai apreciate din punct de vedere al aspectului, usile metalice moderne oferă un grad de siguranță mult mai ridicat, fiind în același timp plăcute la vedere și ușor de integrat în orice design. Datorită compoziției lor, ușile metalice sunt foarte rezistențe, astfel că sunt ideale pentru un trafic destul de mare, cum este în cazul intrării în locuință. 

Iată care sunt avantajele ușilor metalice

Siguranța – cel mai important aspect 

Dacă atunci când vorbim de ușile din lemn sau de ușile confecționate din mase plastice, nu ne gândim la un nivel de securitate foarte ridicat, din cauza faptului că acestea pot fi sparte destul de ușor, când vine vorba de ușile metalice, siguranța este cel mai mare avantaj. Atunci când optezi pentru o ușă metalică de calitate, poți dormi liniștit, deoarece tu și familia ta nu veți fi deranjați de musafirii nepoftiți, iar bunurile vă vor fi la adăpost. Acestea sunt realizate din materiale rezistente, precum oțelul galvanizat și sunt izolate cu polistiren, vată minerală sau spumă poliuretanică. Sistemul de închidere anti-efracție, broasca cu mecanism auto-blocare, cât și încuietoarea de calitate superioară sunt elemente care sporesc gradul de siguranță.  

 

Ușile metalice sunt foarte rezistente

Materialele din care ușile metalice sunt confecționate oferă încă un avantaj important, și anume rezistența, ceea ce le face să fie o investiție pe termen lung pe care nu o vei regreta. Acestea au risc scăzut de ruginire, datorită procesului de galvanizare, care previne coroziunea. Fiind vorba de o ușă de exterior, acest aspect este destul de important. În ceea ce privește umiditatea ridicată, aceasta nu este o problemă, deoarece ușile metalice nu se umflă și nu putrezesc, deci nu va trebui să suporți cheltuieli suplimentare de mentenanță. De asemenea, ușile metalice sunt rezistente la foc. Astfel, atât ușa, cât și elementele sale, vor rămâne intacte o perioadă mai lungă de timp.

Aspectul – un element căutat la ușile de exterior

Ușa de la intrare poate fi considerată cartea de vizită a întregii locuințe, astfel că aceasta trebuie să aibă un aspect plăcut și să se potrivească cu designul casei tale. Pe piață există o gamă variată, de la uși simple și elegante, la uși cu design nonconformist, cu diferite culori și modele. Astfel, vei avea de unde alege cea mai potrivită variantă pentru gustul tău. 

Prietene cu mediul înconjurător

Un ultim aspect demn de luat în seamă este faptul că, datorită materialului din care sunt realizate, ușile metalice sunt prietene cu mediul înconjurător. Pe lângă faptul că acestea nu trebuie schimbate foarte des, la finalul utilizării pot fi reciclate. 

Totuși, trebuie să ții cont că, dacă nu optezi pentru o ușă metalică de calitate, atunci vei avea probleme în ceea ce privește temperaturile extreme, în sensul că, atunci când temperaturile sunt foarte scăzute, căldura din interior va ieși afară, iar atunci când temperaturile sunt foarte ridicate, căldura de afară va pătrunde în locuință. 

Așadar, ușile metalice moderne sunt apreciate pentru aspectul lor și sunt recunoscute pentru durabilitate și rezistență. Astfel că, atunci când trebuie să iei o decizie în privința ușii de la intrare în locuința ta, ele devin candidatul principal, deoarece mențin siguranța ta și a familiei tale.

Loading...