Cum te pregătești pentru concediul de Paște

Familie.jpg

Masa in familie
Timpurile noi cer perspective noi. Așa că, întrebarea este cum ne putem bucura de zilele libere și de sărbători, în ciuda contextului actual?
Foto: Shutterstock

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi. Și, așa cum știm, concediul de anul acesta va fi diferit de ceea ce eram obișnuiți cândva. Timpurile noi cer perspective noi. Așa că, întrebarea este cum ne putem bucura de zilele libere și de sărbători, în ciuda contextului actual? Cu siguranță fiecare dintre noi avem deja câteva idei. Iată unele care te pot inspira:

Ia în calcul măsurile de siguranță

Chiar dacă, probabil, mulți dintre noi suntem încă nostalgici după petrecerile din anii trecuți, știm că anul acesta va fi ceva mai diferit. Nu este recomandat să ne întâlnim în grupuri foarte mari, așa că este bine să respectăm măsurile de distanțare. Anul acesta putem înlocui mesele copioase cu un picnic simplu, dar plăcut, în parc, în aer liber, alături de 2-3 prieteni. În felul acesta putem respecta normele de distanțare, și în plus, „deranjul” este mai mic. Fără mese lungi întinse, fără multă mâncare gătită, fără atât de mult timp petrecut în bucătărie și fără alte complicații. Cu cât este mai simplu, cu atât poate fi mai practic.

Condu în siguranță

Este adevărat că prea puțini dintre noi vor alege vacanțele în străinătate. De aceea, cel mai probabil, șoselele vor fi destul de aglomerate în perioada sărbătorilor. Fie că mergi cu mașina la cumpărături, fie că mergi în plimbări scurte, verifică dacă ai la tine toate actele necesare și dacă asigurările mai sunt valabile. În cazul în care ai doar RCA, poți lua în calcul și asigurarea CASCO. Spre deosebire de RCA, care este obligatorie prin lege, asigurarea CASCO este facultativă. Ce acopera casco și de ce este ea utilă? Ciocnirile, zgârieturile, loviturile sau alte avarii, pagubele produse de răuvoitori, furturile pot fi acoperite cu o asigurare CASCO. Avantajul este că acum o poți încheia și online, destul de ușor și rapid.

Simplifică treburile casnice

Sărbătorile de Paște vin și cu multe treburi casnice. Curățenia de primăvară, cumpărăturile, gătitul, aranjatul mesei, primirea musafirilor, toate așteaptă pe lista lucrurilor care trebuie făcute în perioada sărbătorilor. Astfel că, în loc să ne odihnim și să ne încărcăm bateriile, după 4 zile libere ne simțim mai epuizați decât dacă am fi mers la muncă. Așa că, propune-ți ca anul acesta să îți oferi mai mult timp. De exemplu, poți simplifica meniul pentru Paște. În loc de trei cozonaci să faci unul singur, să te rezumi la un singur fel de desert sau să alegi un meniu simplu. Dacă până acum pregăteai totul singur, anul acesta poți să ceri ajutorul celorlalți membri ai familiei, să îi implici și pe ei în treburile casei.

Oferă-ți timp pentru tine

Pe lângă activitățile casnice și tot ce implică pregătirile pentru Paște, este important să îți oferi câteva momente în care să nu faci altceva decât să te relaxezi, să te odihnești. Stabilește câteva lucruri simple pe care le poți face în zilele libere și care știi că te vor face să te simți bine. De exemplu, poți să urmărești un film împreună cu familia, să ieși la o plimbare în parc, să citești zilnic câteva pagini dintr-o carte, să asculți un podcast dintr-un domeniu de interes pentru tine, să te ocupi de un hobby pe care îl ai.
Alege acele activități care îți dau o stare de bine. În felul acesta, concediul de Paște va fi unul relaxant, plăcut și cu evenimente frumoase.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1