Cum se «traduce» zâmbetul tău

Citeste tot despre: 

Încă de la începuturile umanităţii, dezvelirea dinţilor era considerată un act de prietenie. Azi, zâmbetul poate deschide multe uşi şi te poate face o persoană agreabilă în ochii celor din jur. Însă zâmbetul poate fi de mai multe feluri şi fiecare are o altă semnificaţie. Îl folosim ca să exprimăm, să ascundem sau să disimulăm sentimente.

Dacă te-ai putea vedea atunci când le zâmbeşti celor din jur, în diverse situaţii! Zâmbetul tău probabil că nu e de două ori la fel. De fiecare dată poate transmite altceva – uneori bucurie pură, alteori încordare, câteodată emoţie, flirt. Specialiştii de pe brightside.me au identificat 8 tipuri de zâmbete şi au descifrat ce se ascunde în spatele lor. 

 • Cu buzele lipite. Este zâmbetul preferat al politicienilor, al oamenilor care apar în lumina reflectoarelor şi trebuie să îşi controleze emoţiile. Par să spună că ştiu mai multe decât vor împărtăşi vreodată. Puteţi vedea zâmbetul, dar buzele închise nu dezvăluie dinţii, nici vreun “secret” din spate.

 • Zâmbetul strâmb, ştrengăresc. Exprimă uimire, nesiguranţă, neîncredere. O parte a buzelor se înclină în sus, ceea ce înseamnă că lucrurile sunt bune, în timp ce cealaltă jumătate se înclină în jos, sugerând o urmă de îndoială.

 • Zâmbetul forţat. Există zile în care nu eşti dispus să zâmbeşti, şi totuşi situaţia cere o faţă veselă. Eşti alături de cineva care spune o glumă amuzantă (cel puţin aşa crede el) şi se aşteaptă, dacă nu la un râs în hohote, măcar la un zâmbet. Dacă nu e din suflet, se va vedea. Va rezulta doar un rânjet forţat, un zâmbet fără suflet.

 • Cel mai sincer zâmbet. Acesta este zâmbetul autentic, contagios, care îi face şi pe cei din jur să-i răspundă la fel: gura până la urechi, vedere la dantură, ridurile din jurul ochilor accentuate, fără teamă. Se vede că e din tot sufletul.

 • Zâmbetul care spune multe. Cu buzele apăsate, ridicate puţin într-o parte, e un zâmbet complex şi greu de descifrat. Mesajul transmis variază de la o situaţie la alta, de la o persoană la alta. Poate fi semn de aroganţă, de satisfacţie, de superioritate.

 • Cu gura deschisă. Acest timp de zâmbet dă excelent în poze, în selfie-uri, transmite veselie şi energie pozitivă. Dar probabil nu e cea mai reuşită alegere dacă ţi-ai ales-o ca tehnică preferată de zâmbit, spun specialiştii de pe brightside.me. 

 • Da, se vede că flirtezi. Îţi muşti uşor buza de jos, ochii îţi strălucesc, zâmbetul e din tot sufletul... e clar! Cine te vede, ştie că flirtezi, că ai „gânduri ascunse”. Acest tip de zâmbet este sexy şi misterios în acelaşi timp, iar cel spre care te uiţi te poate găsi extrem de atractivă. 

 • Zâmbetul de complezenţă. Este cel mai fals zâmbet dintre toate. Se obicei îl regăseşti la însoţitoarele de bord din avion, care îi întâmpină pe pasageri. Le zâmbesc, însă doar cu gura, într-o expresie rigidă, căci ochii rămân terni şi fără urmă de bucurie.

10 beneficii ale unui zâmbet din tot sufletul

E bine să zâmbim cât se poate de mult. În afară de faptul că le facem celor din jur ziua mai frumoasă, ne ridică şi nouă moralul, fără să ne dăm seama. Zâmbetul şi râsul produc endorfine, responsabile cu starea de bine, în timp ce stresul produce cortizon şi dopamină în exces, care pot cauza o mulţime de probleme de sănătate, până la cancer. Iată 10 beneficii pentru sănătate ale zâmbetului.

 1. Întăreşte sistemul imunitar.
 2. Îmbunătăţeşte funcţionarea inimii.
 3. Generează o senzaţie de vitalitate şi de energie în întregul corp. 
 4. Creşte toleranţa la durere.
 5. Normalizează secreţia de endorfină.
 6. Antrenează epiderma şi pune în funcţiune muşchii faciali.
 7. La nivel psihic, stimulează creativitatea.
 8. Asigură un climat sănătos în familie.
 9. Ajută la oxigenarea creierului.
 10. Măreşte capacitatea de memorare.
Loading...