Cum să ţii hoţii departe de casa ta

Ultima actualizare:
Poliţia Română şi specialiştii în sisteme de securitate îţi spun ce soluţii ai
Poliţia Română şi specialiştii în sisteme de securitate îţi spun ce soluţii ai

Concediile noastre – bucuria hoţilor. Vara este, pentru spărgătorii de locuinţe, cea mai „aglomerată” perioadă. Acum toată lumea trage obloanele şi pleacă din localitate pentru o săptămână – două sau chiar mai mult, lăsând casa „în bătaia vântului”. Ca să nu stai cu grijă în vacanţă şi nici să nu ai vreo surpriză neplăcută la întoarcere, ia măsuri din timp!

În primul rând, nu anunţa cu surle şi trâmbiţe pe reţelele de socializare faptul că vei pleca în vacanţă. Nici să postezi fotografii de pe vreo plajă exotică nu e indicat. Singurii care trebuie să ştie de plecarea ta sunt apropiaţii şi vreun vecin de încredere, cărora să le laşi numărul de telefon şi o cheie de rezervă, să poată intra în locuinţă în caz de urgenţă. Nu lăsa cheia sub preşul de la uşă şi nici în alte locuri „numai de tine ştiute”. Închide ferestrele pentru a nu se face curent în caz de furtună, să zicem, dar nu lăsa impresia că eşti plecat de acasă trăgând toate jaluzelele şi draperiile. Păstrează aparenţele unei zile normale. Reprezentanţii Poliţiei Române vin şi cu alte sfaturi:

  • Instalează la uşă un sistem de iluminare automat, cu senzori de mişcare. Aprinderea becului va descuraja orice persoană venită cu gânduri ascunse.
  • Dacă locuieşti la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă. Montează corect încuietori de înaltă siguranţă, astfel încât să fie imposibil accesul din exterior la şuruburile de prindere, iar cilindrul să fie complet introdus în corpul broaştei, pentru a evita ruperea lui.
  • Uşa de acces în locuinţă să fie confecţionată dintr-un material rezistent la solicitări mecanice şi termice.
  • Tocul, în zona sistemelor de asigurare, să fie consolidat cu o armătură metalică şi bine ancorat în perete.
  • Balamalele să aibă o bună fixare în toc şi uşă şi ar fi bine ca uşa să aibă un sistem de închidere în mai multe puncte. O uşă „solidă”, cu un sistem de închidere securizat, duce la descurajarea infractorilor, aflăm de pe site-ul Poliţiei Române.
  • Roagă o persoană de încredere să-ţi preia corespondenţa. O cutie poştală plină atrage atenţia asupra faptului că proprietarul nu-i acasă.
  • Achiziţionează întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina.

Alarmele şi sistemele de supraveghere, cel mai bun «scut»


    Poliţia Română şi specialiştii în sisteme de securitate îţi spun ce soluţii ai
Poliţia Română şi specialiştii în sisteme de securitate îţi spun ce soluţii ai

În calea hoţilor se disting două tipuri de bariere: fizice (uşi, grilaje etc.) şi psihice, care sperie şi descurajează infractorii (sisteme de securitate). Acestea din urmă sugerează hoţilor ideea că acţiunile lor sunt supravegheate şi pot deveni probe în instanţă. Modelele sunt variate, de la cele simple, de bază, până la sisteme sofisticate. Se declanşează la pătrunderea prin efracţie sau la mişcare în interiorul casei, iar alarma poate alerta atât vecinii, poliţia, o firmă de pază cât şi proprietarul, printr-un mesaj telefonic. “Dacă vrei să-ţi montezi o alarmă, în primul rând îţi trebuie o centrală antiefracţie la care se pot conecta senzori de detecţie. Cea mai ieftină costă circa 500 de lei”, ne spune un inginer specializat în sisteme de securitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net