Cum să-ți petreci timpul dacă trebuie să stai acasă din cauza noului coronavirus. Sfaturi pentru copii

copii-acasa-munca-la-domiciliu.jpg

Copiii se joacă în timp ce părinții lucrează de acasă
Când școlile sunt închise, copiii se plictisesc acasă
gettly images

Este stare de urgență, în România, din cauza coronavirusului. Școlile au fost închise și elevii sunt nevoiți să stea în casă. În primă fază, această obligativitate poate strârni bucurie, în rândul copiilor, având în vederec ă nu mai trebuie să se trezească de dimineață, să meargă la școală, să facă teme. Alții deja s-au plictisit și se gândesc cum să facă să treacă mai repede timpul până la ridicarea restricțiilor. Iată câteva sfaturi pentru copii

Experții UNICEF spun că dacă școala la care înveți s-a închis și stai acasă, bucură-te de timpul liber pe care îl ai la dispoziție și fă lucrurile care îți plac, dar pentru care n-ai avut vreme până acum. Însă nu uita regulile de igienă: spală-te des pe mâini și nu-ți atinge fața dacă mâinile nu sunt dezinfectate.

Cum să-ți petreci timpul dacă trebuie să stai acasă din cauza noului coronavirus. Sfaturi pentru copii

Dacă stai acasă pentru că ești în izolare din cauza unei suspiciuni de infectare cu coronavirus, a ta sau a cuiva apropiat, fie coleg sau membru al familiei, nu te îngrijora.

E posibil să te afli în situația de a sta acasă din cauză că te-ai întors în ultimele două săptămâni dintr-o zonă afectată de epidemie sau ai intrat în contact cu cineva infectat. Va trebui să stai acasă timp de 14 zile, fără să te vezi cu prietenii sau cu unii membri ai familiei care nu locuiesc cu tine.

Este normal să ai multe întrebări despre cum te afectează situația aceasta și cum acționează coronavirusul. Discută cu un adult despre ce te preocupă și spune deschis care sunt lucrurile care te neliniștesc. Nicio întrebare nu e „prea copilărească” dacă te îngrijorează foarte tare sau dacă e vorba de sănătatea ta.

Continuă să te speli foarte bine pe mâini, nu-ți atinge fața cu mâinile murdare sau după ce ai atins lucruri pe care le-au atins și alții, ascultă sfaturile medicului și vei fi în siguranță.

Iată câteva lucruri pe care le poți face ca timpul pe care îl petreci acasă să fie cât mai plăcut

- Sunt multe jocuri distractive pe care le poți juca de unul singur sau împreună cu familia. Nu sta prea mult la televizor, la calculator sau pe mobil.
- Ascultă muzică și citește. Consideră timpul petrecut acasă o vacanță neplanificată de care poți să te bucuri.
- Fă-ți temele și ține legătura cu profesorii sau colegii de clasă. Îți va fi mai ușor să recuperezi lecțiile atunci când te vei întoarce la scoală.
- Mănâncă sănătos și cât mai variat posibil. Fructele și legumele au multe vitamine care te mențin în formă și te fac mai puternic în fața bolilor.

Președintele a decretat, luni, starea de urgență, în România. Din acest motiv, școlile și grădinițele vor fi închise în următoarele 30 de zile. Însă cei afectați trebuie să ia în calcul că această situație se poate prelungi dacă situația o va impune.

Citește și: 

Măsuri drastice dacă va fi stare de urgență. Totul va fi închis și vom ieși din casă la anumite ore

Coronavirus România. Cum se acordă serviciile medicale cât suntem în stare de urgență și cine le va plăti

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Copilul poartă masca lui Spiderman pentru a se simți mai protejat

    Coronavirusul a schimbat modul de viață al românilor. Școlile și grădinițele s-au închis, iar mulți părinți sunt nevoiți să lucreze de acasă. În acest timp, pe toate mediile de informare suntem bombardați cu date, unele copleșitoare, despre Covid-19. Printre cei mai expuși la astfel de informații sunt copiii. Au o mulțime de întrebări la care așteptă răspunsuri pe înțelesul lor. Iată câteva sfaturi despre cum să discuți cu copilul despre boala cauzată de coronavirus.

  • copii, masti

    Informațiile privind noul coronavirus au acaparat totul: televiziune, radio, internet, presă scrisă. Și cu toate că acest subiect este dezbătut în fiecare zi pe toate aceste mijloace de informare în masă, sunt multe aspecte care rămân nelămurite. Tinerii și copiii sunt cei mai vulnerabili în fața acestor mesaje, mai ales că unele dintre acestea sunt false și îi pot induce în eroare. UNICEF vine în ajutorul copiilor și tinerilor și a sintetizat câteva informații esențiale despre acest virus periculos.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1