Cum să îți faci Spa la tine acasă, cu cheltuieli minime

clipboard01.jpg

Foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Îți place ideea de răsfăț și de a petrece timp de calitate în care să te relaxezi, să citești revista preferată și să te eliberezi de toate tensiunile de peste zi. Ai prefera să faci asta într-un weekend prelungit la mare sau la un Spa, unde să petreci măcar câteva ore pe săptămână, doar că mereu ai ceva mai important de făcut cu banii.

Dacă vrei să ai parte la tine acasă de seri așa cum visezi, ce ai zice dacă ai transforma propria baie într-o oază de relaxare? Îți spunem cum poți face asta fără să îți dai bugetul peste cap și cu modificări minime.

Alege produse de baie de calitate

Sare de baie, spumă, câteva geluri de duș cu arome irezistibile, un burete care să exfolieze delicat sunt doar câteva dintre produsele de baie care nu ar trebui să îți lipsească niciodată din casă. Și nu trebuie să dai o avere pe ele și nici să le cumperi pe toate în același timp, le poți aduna pe parcurs.

Când te simți epuizată după o zi chinuitoare de muncă, umple cada cu apă caldă, aruncă o mână de sare de baie, adaugă niște spumă, aprinde câteva lumânări parfumate, pune-ți un pahar de vin, ia-ți revista preferată și petrece o oră în care să scapi de toată oboseala și stresul acumulate. Vei vedea că un lucru atât de simplu îți va da o stare perfectă pentru un somn odihnitor, care să îți încarce bateriile pentru o nouă zi de muncă.

Mizează pe prosoape și halate de baie pufoase

Îți amintești senzația de după o zi în care ai fost la masaj și te îndrepți către vestiar înfășurată într-un prosop pufos? Poți să faci asta și acasă, în fiecare seară, cu o investiție minimă.

Pentru a prelungi starea de răsfăț de după baie, nu te zgârci când vine vorba despre prosoape și halatul de baie. Alege unele din bumbac de bună calitate, moi și pufoase, care îți dau senzația că te îmbrățișează atunci când le folosești.

Dincolo de starea de bine pe care acestea ți-o pot da, te vor ține și foarte mult și nu va trebui să investești foarte des în unele noi. Chiar dacă vei da ceva mai mulți bani pe ele, va merita pe deplin.

Fă câteva modificări în baie

Nu trebuie să schimbi mobilierul sau sau să faci alte investiții extrem de costisitoare. Amenajează-ți un spațiu unde să poți pune un pahar de vin, o carte sau o revistă și cosmeticele preferate, dintr-un raft pe care nu îl mai folosești sau dintr-un alt obiect potrivit căruia să îi schimbi destinația.

Adu în baie câteva plante cărora le place umezeala. Nu doar că vor arăta spectaculos, dar vor contribui și la un aer mult mai curat și la senzația că ora ta de răsfăț se petrece în mijlocul naturii. Două-trei ghivece ar trebui să fie suficiente pentru a schimba radical înfățișarea încăperii.

Este destul de simplu și deloc costisitor să îți transformi baia într-o oază de relaxare de care te poți bucura în fiecare zi. Tot ce ai de făcut este să faci câteva transformări simple, dar de efect și sperăm că articolul nostru te poate ajuta în acest sens.

Loading...