Cum poți să ai o viață frumoasă și ieftină într-un oraș mare. Multe dintre evenimentele care te-ar tenta sunt gratuite

oras.jpg

Modalități prin care poți economisi timp dacă locuiești într-o metropolă. De la cumpărături online la apelarea la serviciile prietenelor
Sursă foto: unsplash.com

Dacă ai decis, după terminarea facultății să rămâi în București, Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara, cu siguranță orașul studenției te-a fascinat și ți-a oferit mai multe oportunități. Cu toate acestea, viața de adult a venit la pachet cu foarte multe responsabilități, odată cu independența financiară.

Atunci când încă studiai, cheltuielile nu erau prea ridicate, iar  pachetele de acasă, căminul, abonamentul gratuit sau redus de autobuz, biletele cu preț redus la orice teatru sau cinema te ajutau foarte mult. Însă dacă te întrebi cum poți să te descurci într-un oraș mare și să-ți amortizezi cheltuielile, ai alternative.

Cumpărături online la reducere

Fie că e vorba de haine sau accesorii, cum ar fi ochelari de soare sau pălării, pe toate le poți găsi la reducere, cumpărându-le online. Este important să „le vânezi” și să profiți de ocazie. Uneori promoțiile sunt de-a dreptul tentante, iar prețul inițial ajunge chiar să se înjumătățească. Mai există și varianta second hand, dar evită să achiziționezi lenjerie, accesorii și obiecte de uz casnic din aceste locuri. Iar în privința hainelor, nu le îmbrăca imediat, chiar dacă au fost spălate în prealabil cu dezinfectant, așa cum prevede procedura oficială a funcționării unor astfel de magazine. Alege să le speli la temperaturi ridicate, cu detergenți de calitate și la un program mai lung al mașinii de spălat.

Chirie cu colocatari sau cămin privat

Dacă nu îți permiți să stai de unul singur într-o garsonieră, poți să te asociezi cu câțiva prieteni și să căutați împreună un apartament. E drept, mai pot exista și mici disensiuni dacă nu îți place să speli farfurii sau uiți să strângi masa, dar în timp te poți adapta. Important e să fii tolerant, să mai lași de la tine pentru a evita conflictele, să respecți regulile stabilite inițial. Mai există și varianta căminului privat, una de compromis dacă îți place liniștea și ții mult la lucrurile tale, fie ele și consumabile: șampon, parfum, gel de duș, pastă de dinți.

Evenimente gratuite

concerts.jpg

Dacă alegi să fii voluntar, poți avea acces la marile festivaluri de muzică, la concertele unor artiști internațional
Sursă foto: unsplash.com

Ar fi păcat să locuiești într-un oraș multicultural și cosmopolit și să nu profiți de concerte, teatru, operă, filme și lansări de carte. Dacă alegi să fii voluntar, poți avea acces la marile festivaluri de muzică, la concertele unor artiști internaționali, poți să găsești filmele care rulează în cinematografele din mall-uri și la unele mai mici, cu prețuri la jumătate. Lansările de carte sunt de obicei gratuite, iar dacă ești un consumator de cultură, poți să descarci aplicații prin care vei fi informat asupra a tot ce se întâmplă în orașul tău. Totodată, un abonament la Netflix, împărțit cu prietenii, poate fi extrem de util, mai ales dacă îți place confortul.   

Serviciile prietenilor

Oricine are un prieten care tunde, altul care poate să repare calculatoare și telefoane, altul care știe un instalator sau un zugrav care nu cer prețuri exorbitante pe lucrări. Încearcă să te ajuți de aceste cunoștințe și să apelezi la serviciile lor. Vei economisi sume importante de bani în timp. 

Să locuiești într-un oraș mare echivalează cu o sumedenie de oportunități, de aceea e important să profiți de ceea ce îți poate oferi, chiar dacă veniturile tale nu sunt foarte mari în prezent. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1