Cinci lucruri pe care le cred bărbaţii despre sex şi de ce sunt complet false

Deşi comunicarea e esenţială într-o relaţie, multe persoane trăiesc cu impresia că ceea ce cred despre sex e evident pentru partener sau parteneră. Nimic mai adevărat: atât femeile, cât şi bărbaţii au concepţii greşite despre sex. Dacă ar discuta cu cineva despre ele, ar afla însă că nu au dreptate.

Bărbaţii trăiesc cu impresia că ştiu multe despre sex. Însă supoziţiile lor pot fi foarte greşite. Iată cele mai întâlnite concepţii despre sex al bărbaţilor şi de ce sunt incorecte.

1. Dorinţele arzătoare sunt normale şi naturale pentru toţi cei aflaţi într-o relaţie de lungă durată. 

Adevărul e că doar femeile care se simt atrăgătoare şi sunt la începutul unui relaţii şi bărbaţii au astfel de porniri. Studiile arată că dorinţele sexuale scad în caul femeilor aflate în relaţii de lungă durată. Cu alte cuvinte, e cu totul normal ca soţiei tale să nu îi ardă de sex. E probabil obosită, nu se mai simte bine în propriul corp şi relaţia de lungă durată îi cam taie cheful. În plus, orice probleme de cuplu se vor reflecta în viaţa sexuală.

2. Majoritatea cuplurilor căsătorite fac sex de cel puţin trei ori pe săptămână.

Fals: majoritatea cuplurilor căsătorite între 25 şi 49 de ani fac sex de câteva ori pe lună şi cel mult o dată pe săptămână. Dacă cuplul are cpii mici, bărbaţii pot să facă sex şi mai puţin decât o dată pe săptămână. 

3. Femeile vor ca propria plăcere sexuală să fie în centrul atenţiei.

Din contră, femeile se plâng că dacă singurul scop al partenerului e să le mulţumească sexual, se simt ciudat şi nu mai simt niciun fel de plăcere. Femeile nu se simt bine cu bărbaţi care încearcă diverse "tehnici" pentru a le stimula şi fac din sex un fel de puzzle. În schimb, le place ca partenerul să le arate că şi el se simte bine şi dorinţa de a le satisface vine dintr-o atracţie sexuală imensă.

4. Bărbaţii care îşi dau interesul în a-şi satisface partenera sunt puţini (cei care fac sex oral soţiei sau iubitei), dar eu sunt unul dintre ei. 

Bărbaţii au impresia că toate femeile vor mereu sex oral, însă asta nu e deloc adevărat, mai ales în cazul femeilor aflate în relaţii monogame de lungă durată. Majoritatea femeilor cred că sexul oral e o senzaţie prea intensă, iar partenerul e prea departe de ele. Ca să nu mai punem la socoteală faptul că mulţi bărbaţi nu se pricep să facă sex oral. Adevărul e că femeile preferă sexul oral când sunt deja excitate: ar putea deveni crispate dacă li se face la început.

5. Trebuie să rezist cât mai mult în pat.

Studiile au arătat că femeile nu vor bărbaţi care să reziste o veşnicie. Le place însă când simt din partea partenerului o dorinţă arzătoare. Dacă tu rezişti mult timp, cât de impulsivă e dorinţa ta de a face sex cu ea? Nu foarte. 

 

Loading...