Cele mai bune vacanţe pentru seniori

Citeste tot despre: 

Au muncit o viaţă întreagă şi acum, la pensie, nu-şi doresc decât să se plimbe, să se relaxeze, să vadă lumea-ntreagă. Vârstnicii sunt o categorie aparte de turişti, iar agenţiile au pachete speciale pentru aceştia. Se numesc Senior Voyage şi se adresează persoanelor peste 55 de ani. Studiile arată că seniorii români merg de două ori pe an în vacanţe, în ţară sau străinătate, nu merg niciodată singuri, fie însoţiţi de copii, nepoţi sau prieteni pe care i-au cunoscut în alte vacanţe, şi cheltuiesc în jur de 500 de euro pe sejur.

Iată care sunt vacanţele ideale pentru un cuplu de pensionari

Se apropie Paştele şi gândul nostru se îndreaptă spre credinţă. De aceea, fie că stai în ţară şi vizitezi mănăstirile pictate din Bucovina, fie că alegi să pleci în Israel, vei avea parte de un sentiment unic de apropiere de divinitate. Agenţiile de turism au pachete pentru toate gusturile şi buzunarele: circuite în Bucovina sau Maramureş, sejur în Ţara Sfântă cu vizitarea Bethleemului şi Ierusalimului, sau circuit combinat Israel-Iordania unde nu trebuie să ratezi botezul în apele Iordanului.

delta dunarii12121l.jpg

Vacanţă all inclusive în Delta Dunării, hotel de 4 stele, de la 450 de lei/pers/3 nopţi

 

O altă vacanţă de neuitat este una dedicată exclusiv naturii. Călătoreşte prin Dobrogea si explorează Delta Dunării, locul unde natura parcă a avut o baghetă magică la îndemână. Păsări, peşti, case din chirpici şi stuf, zugrăvite în nuanţe vii şi bucate atât de gustoase că vei vrea să spui “bis” la fiecare masă. Sau alege o excursie în care să descoperi una dintre cele mai spectaculoase zone ale ţării, Banatul Montan şi Clisura Dunării, locul unde Carpaţii se întâlnesc cu Dunărea şi formează împreună cel mai lung defileu natural din toată Europa.

Eşti nostalgic? Vizitează Rusia! Este una dintre cele mai iubite destinaţii de vacanţă. Este cea mai mare ţară din lume şi ascunde multe cufere cu atracţii turistice. Descoperă Moscova, lasă-te absorbit de atmosfera unei Rusii comuniste, cu o arhitectură solidă şi o grandoare pe care o găseşti la fiecare pas. Continuă apoi cu unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii - Sankt Petersburg, palate magnifice, muzee cu inegalabile colecţii de artă. 

Sankt Petersburg 1212121l.jpg

Excursie Moscova şi Sankt Petersburg de la 800 de euro/pers./7 zile

 

Mergi într-un circuit prin marile capitale imperialiste: Budapesta-Viena-Praga! O chema Elisabeta, însă toată lumea o ştie după numele de alint Sissi. A fost Împărăteasa Austriei şi Regina Ungariei. Intră în lumea ei vizitând palatele Schonbrunn şi Hofburg din Viena. Şi-a pus amprenta şi în ţara noastră, la Herculane. Păcat însă că palatul ei de la noi a ajuns o ruină! Treci prin sora mai mică a Vienei, Budapesta, considerată una dintre cele mai sclipitoare perle din şiragul de oraşe aşezate de-a lungul Dunării. Nu rata o plimbare cu vaporaşul pe Dunăre! Praga sau “oraşul celor 100 de turnuri” te aşteaptă la finalul circuitului.

Pe urmele cavalerilor de Malta. “Insula de miere” din mijlocul Mediteranei te aşteaptă cu o combinaţie perfectă între istorie şi plajă. Situri arheologice, temple megalitice, biserici baroce, capitala Valetta, dar şi plaje aurii, grote cu apa ca cerneala şi celebra Laguna Albastră.

La plajă vs oraşe de vizitat. Italia şi Spania sunt ideale pentru turismul combinat, perfect pentru vârsta a treia. O zi de relaxare urmată de o zi de turism culturală. Pentru aceasta alege Barcelona cu Costa Brava, Valencia cu Costa Dorada sau Malaga, Sevilla, Granada cu frumoasa Costa del Sol, toate în Spania. Sau Napoli cu Coasta Amalfitană, Florenţa şi Pisa cu celebrele Cinque Terre sau Roma cu Lido di Ostia.

Croaziera pe Mediterana2121.jpg

Croazieră pe Mediterană de la 600 de euro/pers./8zile

 

Croazieră de lux. Ţi-ai dorit toată viaţa să navighezi din port în port şi să fii tratat ca un rege, acum e momentul să-ţi împlineşti visul. Începe cu o croazieră de 5 stele pe Mediterană. Vei vedea 4-5 oraşe din cel puţin două ţări, noaptea navighezi, ziua vizitezi, iar seara te distrezi la cazino, spectacole, cinema etc. Avantajul e că la bord totul este inclus, aşa că nu trebuie să-ţi faci griji ce mănânci sau ce bei. Totul e la dispoziţia ta!

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1