Cartoful, bun de pus la rană

Banalul cartof, nelipsit de pe mesele românilor, poate fi un remediu bun pentru arsuri minore, contuzii, iritaţii, dar şi pentru dureri de cap sau de stomac. Află cum să aplici leacurile cu cartofi din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Vindecă mai repede arsurile uşoare. Cartofii cruzi, aplicaţi sub formă de cataplasmă, ajută la tratarea arsurilor uşoare, a degerăturilor, ulceraţiilor şi edemelor pleoapelor. Se rad câţiva cartofi, se amestecă cu miere sau cu ulei vegetal, se aplică pe zona cu probleme şi se acoperă cu un tifon. Se lasă să acţioneze cel puţin 2 ore. Se schimbă cataplasma cu una proaspătă şi se continuă tratamentul până la vindecare. În caz de panariţiu  - inflamaţie de natură infecţioasă, localizată la degetele de la mâini sau de la picioare - se pot folosi cataplasmele cu cartofi fierţi. Leacul este bun şi pentru cei care au suferit contuzii. 

Alină durerile de stomac. Celor care suferă de gastrită, ulcer sau au dureri de stomac le este indicat un pahar cu suc proaspăt de cartofi, consumat cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. Cura poate fi ţinută pe parcursul unei luni. Sucul de cartofi se bea dimineaţa, pe stomacul gol. Se pune suc într-un pahar, se completează cu apă caldă sau cu suc de morcov. Este indicat să fie luat imediat după preparare, altfel îşi pierde din proprietăţi.

Scade intensitatea durerilor în gât. Când ai roşu în gât, cartoful ras e un remediu care poate alunga usturimile. Dai doi cartofi  pe răzătoare, apoi îi pui într-un tifon. Aplici pe zona gâtului şi menţii peste noapte. Tratamentul trebuie continuat până la vindecarea răcelii, deoarece are şi efect antiinflamator.

Combate durerile reumatice. Vremea schimbătoare, umezeala şi frigul activează durerile reumatice. Ai nevoie de o jumătate de kilogram de cartofi pe care-i fierbi în coajă. Îi scurgi de apă, îi zdrobeşti, iar după ce se răcoresc puţin, îi aplici pe zona dureroasă, pe care o acoperi cu un tifon şi o bucată de pânză. Ţii cataplasma aproximativ o oră.

Loading...